Convocat un ple extraordinari per desestimar les al·legacions presentades al projecte de Pressupost Municipal del 2018

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Se celebrarà dilluns 22 de gener a les 18.30h. D’aquesta manera, i en base a la proposta del Govern Municipal, els comptes quedaran aprovats de forma definitiva i es podran començar a desplegar, especialment pel que fa referència al capítol d’inversions. Les al·legacions les havia presentat l’Associació de Veïns Calella Centre i el sindicat Comissions Obreres. El tinent d’Alcaldia d’Hisenda i Règim Intern, Jordi Sitjà, ha donat detalls de la proposta per desestimar-les que es traslladarà a la resta del plenari.

En el cas de la reclamació de l’associació veïnal, que el seu president va avançar a principis de gener a Ràdio Calella TV, Sitjà ha dit que no s’ajusta als criteris pels quals es poden al·legar els pressupostos. I que, en aquest sentit, no s’ha entrat en el fons de la petició que fa Calella Centre.

“Es desestima perquè la llei de l’aprovació dels pressupostos marca els tres supòsits en què es poden al·legar, i cap d’ells es dona en aquest cas: que no ens haguéssim ajustat al tràmit d’elaboració i aprovació legal; que no tinguéssim el crèdit necessari per complir amb les obligacions exigibles, que evidentment es té; i l’últim que hi hagués una insuficiència d’ingressos en relació a les despeses. No és el cas perquè el pressupost està equilibrat i quadrat”
, ha explicat Jordi Sitjà.

En relació a l’al·legació del sindicat CCOO, el tinent d’Alcaldia d’Hisenda ha indicat que s’hi plantejava el debat sobre la revalorització de llocs de treball i la modificació de la plantilla de treballadors; dos escenaris que no es recullen en el Pressupost Municipal aprovat de forma provisional. Sitjà s’ha referit al tercer supòsit que planteja el sindicat i que té a veure amb els increments salarials.

“L’únic que hi ha és l’augment de l’1,5% previst, pendent de l’aprovació del Pressupost General de l’Estat, i que s’aplicaria de manera equilibrada en totes les nòmines dels treballadors de l’Ajuntament. Seria objecte de debat si només s’apliqués a una àrea determinada, i això no passarà”, ha assegurat Sitjà.

Amb l’aprovació definitiva del Pressupost Municipal del 2018 es podran iniciar els tràmits per desplegar el capítol d’inversions, que s’eleva als 1,74 milions d’euros. Aquest està subjecte al préstec que concedeix la Diputació de Barcelona, amb una condicions molt òptimes ha recordat Sitjà, i que se signa normalment als voltants del mes de juny.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al tinent d’Alcaldia d’Hisenda i Recursos Interns, Jordi Sitjà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *