Convoquen el primer concurs literari sobre el Far de Calella

Villaret durant la xerrada a l'Escola Pia.
Villaret durant la xerrada a l'Escola Pia.

Amics del Far ha convocat el primer concurs literari dedicat al Far de Calella dirigit a tots els alumnes de 3r i 4t de primàries de les escoles calellenques. L’objectiu és que els més petits fomentin la seva creació literària a través d’un relat curt amb el Far com a element protagonista. Els treballs els podran enviar fins al 2 desembre i veredicte es fallarà el pròxim 15 de desembre coincidint amb el 162è aniversari del Far. Els premiats rebran un llibre de contes, material escolar i un ukelele.

Amb el nou certament literari Amics del Far ha decidit acostar un dels elements més significatius de Calella als més petits, que ara hauran d’escriure un conte breu o una redacció, màxim d’un foli, amb el Far com a temàtica. Ramon Villaret, membre de l’entitat, ha explicat que la iniciativa neix amb l’objectiu d’expandir les activitats que es realitzen per l’aniversari del Far.

Som una colla de gent que el 15 de desembre pugem al Far i li cantem l’aniversari. Aquest any, amb l’objectiu d’expandir aquest acte que fem per l’efemèride, hem decidit crear el certamen literari.

La temàtica dels contes s’han d’inspirar amb el Far de Calella i la seva llum i la participació és oberta a tots els nens i nenes de 3r i 4t de les escoles. Uns alumnes que aquests dies estan rebent la visita dels membres de l’entitat per explicar-los la història i les curiositats del Far.

Estem anant per les escoles i els hi expliquem què és el Far, que fa… tot a nivell de 8 i 9 anys. Quan els hi expliquem que abans hi havia una torre de defensa perquè hi havia atacs dels pirates els hi agrada molt. Inclús algun m’ha arribat a preguntar que feia jo quan hi havia atacs de pirates! La seva imaginació ha començat a córrer i és molt maco.

Un cop presentats tots els treballs, abans del 2 de desembre, el jurat format pel poeta, Josep Miracle, el síndic municipal, Pere Porti, i l’actor i rapsode, Ramon Villaret, escolliran els 10 finalistes que rebran tots un llibre de contes i un ukulele. El primer premi estarà dotat amb un obsequi commemoratiu, un llibre de contes, un ukulele i un val per material escolar per tota la classe. El segon i tercer finalista també rebran l’ukulele, un llibre de contes, i vals de material escolar per tota la classe. El treball guardonat amb el primer premi serà llegit públicament en l’acte de celebració de l’aniversari del Far, que es farà el 15 de desembre. Com cada any, per commemorar l’efemèride, Amics del Far pujarà per celebrar, amb una copa de cava i pastís, els 162 d’història.

La celebració serà com cada any. Comptarem amb en Jordi Feliu que vindrà a tocar una peça i ens ajudarà a cantar l’aniversari feliç. Bufarem un pastís amb les 162 espelmes i entregarem el premi.

Villaret no descarta en futures edicions fer extensiu el certamen a altres cursos i edats. La primera edició s’ha convocat en col·laboració amb l’Ajuntament de Calella i de la Fundació germanes Saula Palomer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat