Cors que alleugen el dolor de les dones operades de càncer de mama

Imatge d'arxiu

Oncolliga Calella va posar en marxa ara fa quatre anys una iniciativa dirigida a les dones afectades de càncer de mama que han estat operades de mastectomia. Se’ls dóna de forma gratuïta un coixí en forma de cor que serveix per alleugerir el dolor i el malestar del postoperatori. Es col·loca sota el braç per poder descansar i seure, evitant que s’infli i toqui la ferida. Es reparteixen directament des dels centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que avui ha fet públic que n’ha entregat 250 en total.

Oncolliga Calella és una entitat de referència a la ciutat per aquelles persones que han vist com el càncer entrava a casa seva. La seva funció és, principalment, acompanyar afectats i familiars en el procés de la malaltia, fer que no se sentin sols davant el cop que suposa el diagnòstic, i alhora oferir-los serveis i promoure activitats que els són d’ajuda.

“Hi ha qui ve a nosaltres buscant consell, perquè a vegades s’estimen més no explicar les dificultats o pors que tenen a la família pensant que ja pateix prou. Dins les nostres possibilitats, intentem ajudar”, explica Maria Pera, una de les impulsores d’Oncolliga a la ciutat.

Però l’acció d’Oncolliga a Calella no només és la de crear i oferir un grup d’ajuda mútua a la qual poden recórrer els malalts o els familiars, sinó que disposa d’altres serveis i programa activitats que reforcen el procés d’assimilació i superació del càncer. Entre ells, i és un pilar, el servei de psicooncologia. “Tenim la doctora Lydia Caba que visita a hores convingudes. També hem fet tallers de mocadors i perruques, i precisament al local d’Oncolliga en tenim per deixar; i fem xerrades de nutrició un cop al mes amb la dietista Sara Justícia, que a més de parlar d’un tema en concret també dóna consells sobre consultes particulars”, comenta Pera.

Les xerrades es fan al local d’Oncolliga Calella, al carrer Sant Joan. A més, organitzen sessions de ioga i tait-xí QiGong, unes tècniques orientals que aporten beneficis sobre el cos i la ment.

S’hi pot contactar al telèfon 691 319 995 o per correu electrònic a l’adreça calella@oncolliga.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *