Tejada (ICV) adverteix que els comandaments policials tenen també responsabilitat sobre les condicions de l’oficina de denúncies

Però assenyala al tinent d’Alcaldia de Seguretat, Albert Torrent, com a responsable últim i màxim de les deficiències detectades al local de la plaça Vicenç Ferrer. El regidor portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA ha anunciat que portaran aquest afer a la sessió plenària que s’ha de celebrar a finals de juliol després que el sindicat SAP fes pública la seva proposta d’actuació perquè es compleixi la normativa de seguretat i riscos laborals. Sebastián Tejada manté una posició molt crítica envers la gestió que n’ha fet Torrent.

ICV-EUiA vol una valoració tècnica per part dels serveis de l’Ajuntament de Calella sobre les instal·lacions on des de fa set anys s’hi presta el servei policial d’oficina de denúncies. En una entrevista a l’Info Migdia, Tejada ha reprovat l’actitud de “supèrbia” que diu ha mantingut el tinent d’Alcaldia Torrent en les seves manifestacions públiques perquè no ajuden a resoldre el conflicte. Més enllà d’això, ha posat en dubte la seva condició d’interlocutor vàlid en el moment en què el sindicat afirma que despatxa amb l’alcaldessa.

És lamentable si és així. Si han arribat a la conclusió que el tinent d’Alcalde Torrent no és un interlocutor vàlid o capacitat és normal que hagin buscat el by-pass. No és normal que l’alcaldessa ho faci i deixi en situació inqualificable al responsable de Seguretat i de la Policia Local parlant directament amb el sindicat. El raonable seria que l’alcaldessa dictés un seguit de criteris d’actuació al tinent d’Alcaldia perquè fos un interlocutor vàlid amb el sindicat.

El portaveu del SAP va afirmar que només han mantingut una trobada amb el tinent d’Alcaldia de Seguretat i que després sempre han parlat amb Recursos Humans i Alcaldia.

El regidor portaveu Sebastián Tejada ha assegurat que el seu partit no ha tingut constància de les deficiències denunciades pel sindicat SAP fins que a principis de juny van presentar l’informe amb les seves propostes de millora. A partir d’això, el seu grup va fer una visita a les dependències on hi treballen agents de la Policia Local i Mossos d’Esquadra. Exposa que és una oficina funcional però que incompleix la normativa. I en això també apunta a la responsabilitat que hi tenen els comandaments policials.

Els comandaments policials han tingut set anys per assegurar-se que els treballadors treballen en condicions adequades i regides per normativa. No ho han fet i alguna responsabilitat han de tenir, tot i que la màxima és de la conducció política de la Policia Local, que és el tinent d’Alcaldia Torrent.

El regidor portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA ha informat que portaran aquest afer al Ple Municipal, on esperen que l’executiu local aporti l’informe tècnic que han sol·licitat facin els serveis tècnics de l’Ajuntament de Calella sobre les instal·lacions de l’oficina de denúncies.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Sebastián Tejada emesa a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *