Créixer: formació humana, laboral i professional per a la promoció de la dona

creixer_rc

L’Associació per a la Promoció de la Dona Treballadora ha posat en marxa un nou programa de formació que complementa la cartera de serveis que s’ofereixen des del nucli de la Congregació de les Filles de Sant Josep de Calella, les Hermanitas. És el programa ‘Créixer’, i té per objectiu la capacitació de les usuàries en l’àmbit laboral, humà i també professional. És una iniciativa que compta amb el suport de l’Ajuntament de Calella i que aquesta tarda es presenta en el marc de les activitats del Mes per a la Igualtat.

És una associació de referència a Calella pel que fa a l’ajuda i a la promoció de les dones que passen per una situació difícil i necessiten un cop de mà per sortir-se’n, elles i les seves famílies. L’Associació per a la Promoció de la Dona Treballadora depèn de la Congregació de les Filles de Sant Josep, impulsores de la Residència Avidi (Acolliment, Habitatge i Dignitat) i d’iniciatives com la microempresa social Nova Llavor.

Fa un mes van posar en marxa el programa Créixer que té per objectiu ampliar la capacitació formativa de les dones com a instrument per facilitar la seva incorporació al món laboral i així recuperar la seva autonomia personal i econòmica.

La germana Puri Jiménez ha explicat que a Créixer s’agrupen tres línies formatives. “La formació humana té quatre mòduls: autoestima, relació materno-infantil, habilitats socials i comunicació, i administració de la llar. La formació laboral tractarà de com elaborar un CV o una carta de presentació, com afrontar una entrevista o quins són els drets i obligacions del treballador. I pel que fa a la formació laboral -detalla la germana- vam pensar que seria bo començar amb un curs d’auxiliar d’ajuda a domicili. Com que no som un centre reglat, el que fem és matricular-les en un curs a distància i les ajudem a seguir-lo”, ha precisat en declaracions al programa Bon dia.

El programa Créixer es presentarà públicament aquesta tarda (Ajuntament Vell, 19.00h). Hi assisteixen 21 dones que han estat derivades des dels Serveis Socials municipals. “La resposta està sent molt bona, i també és positiu la possibilitat de fer grup i que entre totes compartim l’experiència”, ha assegurat la germana de la Congregació de les Filles de Sant Josep de Calella.

La intenció és que el programa Créixer tingui un caràcter cíclic i s’encadenin els cursos, que tindran una durada aproximada d’entre 4 i 5 mesos. També es valora la possibilitat d’alternar la formació professional a distància d’auxiliar d’ajuda a domicili amb el de geriatria, atenció telefònica o d’altres.

La germana Puri Jiménez ha agraït el suport que l’Ajuntament de Calella dóna als projectes socials de l’Associació per a la Promoció de la Dona Treballadora, i convida a tots els veïns a acudir a la presentació, emmarcada en les activitats del Mes per a la Igualtat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat