El Maresme ha celebrat l’Orgull virtualment

orgull

El 28 de juny, dia internacional de l’Orgull LGTBI, és una jornada per commemorar, reivindicar i reconèixer la diversitat en l’orientació sexual i la identitat o expressió de gènere, i el dret a la igualtat entre totes les persones. Enguany la festa de l’orgull ha estat diferent pel coronavirus. Sense concerts ni grans actes als carrers com és habitual, però no s’ha volgut deixar passar l’ocasió per seguir reivindicant i commemorant aquesta data. A la capital de la comarca, l’Associació Mataró LGTBI+ per celebrar-la ha engegat la campanya Mataró Orgullosa, que vol posar nom i de cara a les persones d’aquest col·lectiu.

L’associació ha celebrat el dia de l’Orgull, entre altres actes, amb la campanya Mataró Orgullosa. A través de les xarxes socials es vol promoure a dir obertament que es forma part d’aquest col·lectiu. Segons el vicepresident de l’associació, Xevi Noya, l’objectiu és fer-se veure i lluitar per eliminar els discursos d’odi envers el col·lectiu.

A Mataró i el Maresme encara hi ha persones que els hi fa cosa dir obertament que són gais, lesbianes, bisexuals o trans, dir que són gais. Per això vam decidir enguany fer aquesta campanya, per dir sóc gai o lesbiana i estic molt orgullós. Modestament, creiem que la campanya ha estat un èxit i prova està en la de fotografies que hem rebut i que seguim rebent.

A banda d’aquesta campanya a xarxes socials, l’associació va celebrar el Dia de l’Orgull diumenge passat a la platja del Callao a Mataró amb un estand on més de 400 persones van apropar-se i van mostrar el seu compromís amb la diversitat fent-se una foto i penjant-la a les xarxes socials sota el hashtag “Mataró orgullosa” i “Mataró amb orgull”.

Diumenge en aquest acte que vam fer a la platja del Callao fan passar fins a 400 persones. I més de 120 persones es van fer una foto en el photocall que vam fer mostrant-se orgullosos que Mataró fos una ciutat oberta i tolerant.

L’associació Mataró LGTBI + va néixer fa dos anys amb l’objectiu de visibilitzar i donar veu aquest col·lectiu. A banda de la reivindicació, també actua com un espai on poder socialitzar sense que la gent del col·lectiu hagi de desplaçar-se a grans ciutats com Barcelona. Enguany en el marc de la celebració de l’Orgull al Maresme ha nascut una nova associació per defensar els drets de les persones #LGBTI. Es tracta de l’entitat Amunt, d’Arenys de Munt. Amb aquesta ja són 4 les entitats a la comarca que vetllen pels drets del 10% de la població. Són Mataró LGTBI+, Som Masnou, Queers Tropicals, de Premià de Mar, i Amunt.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat