Unes 200 dones participen a la manifestació feminista de Calella

Assistents a la manifestació feminista del 8 de març a Calella
Assistents a la manifestació feminista del 8 de març a Calella

Unes 200 dones s’han manifestat avui a la plaça de l’Ajuntament per reivindicar la igualtat laboral i social entre dones i homes. Una mobilització que ha transcorregut també pel carrer Església fins la plaça Catalunya i que ha aplegat també alguns homes. A la manifestació, convocada en el marc de la primera vaga feminista de la història a l’Estat espanyol, hi han assistit la primera tinent d’Alcaldia, Núria Parella, la regidora d’Igualtat, Cindy Rando i la regidora de Política Social, Margarita Valls, per part del govern. També hi han participat la portaveu d’ERC, Cristina Gómez, i el portaveu d’ICV, Sebastián Tejada. No hi ha assistit l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, contràriament al que va anunciar ahir.

Les organitzadores de la concentració, Assemblea Feminista de Calella, han llegit un manifest en el que asseguren «estar fartes» i per això, «juntes diem prou». Dues de les frases més repetides, juntament amb consignes com «Visca la lluita feminista» o «És el meu cos, jo decideixo». També han exigit la fi de la discriminació laboral.

Exigim la retirada de totes les lleis i reformes laborals que promouen i perpetuen les desigualtats i la precarietat. Exigim la fi de la discriminació laboral per raó d’ètnia, gènere, classe, edat i sexualitat: contra la segregació vertical i sectorial i l’assetjament sexual a la feina, a favor de la igualtat salarial i de les mesures que contribueixin a la corresponsabilitat de dones i homes en l’exercici de les cures. Ens posicionem en contra del sistema especulatiu i capitalista. Apostem per una economia feminista social i solidària que posi en el centre la vida de les persones.

Una de les pancartes feministes presents a la manifestació

Una de les pancartes feministes presents a la manifestació

Alguns dels assistents a la mobilització han explicat perquè han fet vaga aquest 8 de març.

Per reivindicar els drets de la dona. És important per poder guanyar les nostres reivindicacions.

Perquè estic en contra de les diferències que hi ha de salari, per ser dona no tens tantes oportunitats com per ser home i perquè és injust que ho haguem de fer ara quan ja en el seu temps es va fer. És molt, dur tot plegat.

Perquè hem de lluitar pels drets de les dones, de totes les que venen, com la meva nena petita, per les feines dignes, perquè tothom tingui un salari igual, perquè no hi hagi més violència contra les dones i per totes aquestes causes estic a fora.

Considerem que és correcte venir, les dones teniu drets que no s’estan complint. Per solidaritat.

La regidora d’Igualtat, Cindy Rando, ha subratllat la necessitat de continuar treballant per implicar a tota la societat i conscienciar de la igualtat entre homes i dones.

Seguir lluitant. Malauradament, hem de seguir reivindicant el 8 de març. Que 8 de març és 365 dies a l’any, no només avui. Hem de seguir treballant, hem de seguir implicant a tota la societat i sobretot conscienciar des de ben petits que un home i una dona són iguals. Si els eduquem i els ensenyem des de ben petits, jo crec que la societat anirà creixent i anirà entenent aquest concepte d’igualtat.

A continuació podeu recuperar el vídeo en directe a la manifestació feminista de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat