Creu Roja activa la campanya perquè els regals de Nadal i Reis arribin a totes les cases

Imatge d'arxiu

Perquè la il·lusió i la màgia del Nadal i dels Reis arribi a totes les cases amb infants, Creu Roja activa un any més la campanya de recollida de joguines. S’allargarà durant totes les festes i es demana que siguin noves perquè els nens i nenes de famílies en situació de vulnerabilitat les puguin estrenar. A més, que no siguin sexistes ni bèl·liques, i que fomentin l’esperit cooperatiu. Ràdio Calella TV és un dels punts de recollida de la campanya que es preveu que arribi a més de 150 infants de la ciutat.

“Joguina educativa” és una de les campanyes estrella de Creu Roja, que s’intensifica amb les festes nadalenques perquè tots els nens i nenes desemboliquin un regal la nit de Nadal o per Reis. Es tracta de donar un cop de mà a les famílies que passen per dificultats.

Des de la territorial de l’Alt Maresme de l’entitat benèfica es preveu una demanda similar a l’any passat. I per això s’ha activat la iniciativa a la que Ràdio Calella TV –al segon pis de la Fàbrica Llobet-Guri– hi donem suport convertint-nos en un punt de recollida de joguines. També ho són l’Estanc Vila (carrer Amadeu), les botigues Dino (carrer Església) i La Esmeralda (carrer Bruguera), Vives Modelisme (carrer Sant Joan), l’Espai Caixa (carrer Anselm Clavé) i les dependències de Serveis Socials (primer pis de la Fàbrica Llobet-Guri). Si algú vol afegir-s’hi, pot contactar amb l’entitat al telèfon 93 762 54 11.

La campanya arriba als nens i nenes de fins a 12 anys i sovint és amb els més grans, d’entre 9 i 12 anys, on tenim problemes per trobar la joguina adient.

Toni Cardó, coordinador de Creu Roja Alt Maresme, ha explicat que es pot fer un donatiu econòmic perquè sigui Creu Roja qui utilitzi els diners per comprar a les botigues de Calella i cobrir les franges d’edat més buides de regals. D’aquesta manera s’ajuda a les persones que volen contribuir a la campanya però van una mica perdudes a l’hora de comprar. Per fer-ho encara més fàcil, sense moure’s de casa, per Internet al portal joguinaeducativa.org.

A Calella, les joguines físiques s’emmagatzemaran al local que transformaran en una botiga on les famílies, derivades dels serveis socials, podran anar-hi per trobar el regal més escaient.

Treballem en coordinació amb els serveis socials, que ens fa la derivació de les famílies perquè vinguin al local de Calella que tenim muntat com una botiga. Les persones usuàries podran escollir quines joguines s’emporten per als nens i nenes.

Es tracta d’un mètode de repartiment que garanteix que els nens i nenes reben el regal que més s’ajusta als seus interessos i gustos, i en treguin profit. L’any passat, la campanya nadalenca de Creu Roja va arribar a 200 infants, i s’espera que aquest 2021 s’arribi a la mateixa xifra.

Xerrada de sensibilització a l’Espai Jove

Creu Roja Alt Maresme ha previst una activitat per donar a conèixer la campanya “Joguina educativa” entre els joves de Calella. Aquest dijous a la tarda oferirà una xerrada als usuaris i usuàries de l’Espai Jove, amb accés lliure, que es complementarà amb una activitat i una xocolatada final, a preus simbòlics. Explica Toni Cardó que d’aquesta manera es vol inculcar la importància de la solidaritat i la cooperació entre el col·lectiu.

És important sembrar en els joves la llavor de la solidaritat i del voluntariat. Fer-los veure que tothom pot fer alguna aportació per a la gent del voltant, qui sap si a un veí. Cal que vegin la realitat que ens envolta i que amb petites accions poden donar una gran ajuda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *