Creu Roja de l’Alt Maresme fa una crida per trobar voluntaris

La institució humanitària inicia una campanya a l’Alt Maresme per trobar persones que vulguin dedicar el seu temps i oferir els seus coneixements per ajudar als altres. La Creu Roja recorda que tots els serveis i projectes que desenvolupa se sustenten en el voluntariat, i que l’activitat acostuma a augmentar amb l’arribada del bon temps.

La tasca de Creu Roja compren accions de caràcter preventiu, assistencial, de rehabilitació i desenvolupament; i totes elles les realitzen persones voluntàries. És habitual veure-les en situacions d’emergència o per esdeveniments culturals, socials o esportius, que acostumen a incrementar-se amb l’arribada del bon temps i la proliferació d’activitats a l’aire lliure.

És per això, entre d’altres motius, que la institució humanitària ha visitat els estudis de Ràdio Calella TV per fer una crida dirigida a persones que vulguin i puguin dedicar el seu temps a ajudar els altres, en definitiva és l’objectiu de la seva missió.

“Tot el personal que tenim al darrera són voluntaris que donen suport sanitari en correfocs, fires, barraques o actuacions castelleres. Tots estan formats i, des d’aquí, volem convidar la gent a sumar-se a Creu Roja”, ha dit Toni Garcia, tècnic en socors, al programa Bon dia.

És la mateixa institució, amb seu a Pineda de Mar en el cas de l’Alt Maresme, qui s’encarrega d’oferir aquesta formació, que és bàsica per participar en els seus diferents projectes. El curs de primers auxilis, n’és el punt de partida.

Laura Peces, tècnica de voluntariat de Creu Roja a l’Alt Maresme, ha exposat que s’és flexible en els horaris, però que sovint venen marcats pels serveis que es cobreixen. Ha posat el cas dels serveis preventius, que acostumen a ser llargs, en caps de setmana o nocturns.

“Hi ha d’haver una mínima reflexió prèvia perquè, a més de tenir disponibilitat i ganes, en el moment de comprometre’s a ser voluntari hi ha una responsabilitat al darrera”, ha indicat Peces.

Des de Creu Roja a l’Alt Maresme es recalca que totes les persones poden participar en la tasca de voluntariat, aportant els seus coneixements, vinguin de l’àmbit que vinguin, i el seu temps.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *