Cristina Gómez demana al PDeCAT que trenqui el pacte de Govern amb el PSC “per coherència”

ERC manté la seva petició malgrat que els socialistes calellencs s’han posicionat en contra de l’empresonament dels líders independentistes i mig Govern català, tant a nivell declaratiu com també aprovant a mocions presentades al Ple Municipal. La líder republicana, que ha passat avui pel programa La Ciutat de Ràdio Calella TV, ha reclamat coherència al PDeCAT i directament a l’alcaldessa Montserrat Candini i que doni per finalitzat l’acord que manté amb el PSC, pel suport que s’ha donat a nivell estatal a l’aplicació del 155 per anul·lar l’autogovern de Catalunya.

La cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calella ha demanat al PdeCAT que reconsideri el pacte perquè el PSC està en el bloc de partits que retallen la democràcia.

“És evident que la situació és absolutament excepcional i demanem coherència; no ens serveixen les paraules perquè els fets són els que són. Estem a les portes d’unes eleccions imposades, il·legítimes des del nostre punt de vista, i tenim representants que responen a les sigles de partits que estan al bloc dels qui ens volen retallar i no accepten les regles de joc democràtiques”, ha manifestat Cristina Gómez.

Sobre qüestions de l’actualitat política local, Gómez ha dit que des del Govern Municipal se’ls ha emplaçat a plantejar propostes de cara a l’elaboració del pressupost del 2018. Lamenta que disposin de poc temps per fer-ho, però ha avançat que treballen en la línia de demanar un canvi de prioritats en relació a les actuacions que s’estan fent a la Fàbrica Llobet-Guri, més inversions al Parc Dalmau, o afavorir en major quantia de subvencions a les entitats culturals i esportives en detriment, si cal, a la injecció econòmica que es dóna a la celebració de triatlons.

En l’entrevista concedida al programa La Ciutat, també ha defensat el seu concepte de participació ciutadana, on demana una regulació més clara i donar veu als calellencs en altres àmbits que no siguin estrictament els de la inversió pública.

I en relació a la sessió del Ple Municipal que tindrà lloc aquesta tarda, la portaveu d’ERC ha explicat quina és la proposta de modificació de l’acord de retribucions per a l’alcaldessa que se sotmetrà a votació.

“Segons la documentació que ens han fet arribar i el que es va explicar en comissió informativa, l’alcaldessa passarà a cobrar una indemnització per assistir als òrgans col·legiats: comissions i ple (…) Els diputats del Parlament de Catalunya i fins que no es constitueix el nou plenari continuen tenint la retribució base i en aquest cas també es mantindrà el sou, entenc. Altra cosa són els complements que es deixen de percebre perquè no hi ha activitat”, ha indicat Gómez.

El Ple Municipal en sessió extraordinària arrencarà a les 18:30h i inclourà també el sorteig de les meses electorals per al 21 de desembre. Retransmissió en directe per Ràdio Calella i en streming al web radiocalellatv.cat.

Podeu escoltar sencera l’entrevista que li hem fet a Cristina Gómez a “La Ciutat” aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *