Cs nega contrapartides en la retirada de la pancarta dels presos polítics

Guillermo Gomis ha negat que la retirada de la pancarta dels presos polítics de l’Ajuntament sigui una moneda de canvi perquè Cs permeti l’aprovació del pressupost del 2022. Amb tot, el portaveu de la formació taronja sí ha confirmat que ho van demanar al Govern, com en anteriors ocasions. En una entrevista al programa La Ciutat, ha detallat algunes de les propostes que ha aportat a la negociació pressupostària, que tenen a veure amb la millora de l’espai públic, la seguretat ciutadana i l’atenció a les persones. També hi inclou la resolució del conflicte laboral amb el personal municipal per la urgència de comptar amb tots els efectius de la Policia Local, tot i que ara Gomis admet que hi ha dificultats legals però també econòmiques.

El portaveu de la formació taronja ha dit que “l’ajuntament no ha d’estat segrestat pels símbols” que no representen al conjunt de la població i veu lògica la retirada de la pancarta perquè, segons defensa, “a Catalunya no hi ha presos polítics”. “Només polítics fugats de la justícia”, ha afegit. Guillermo Gomis ha negat les veus que assenyalen que la decisió del Govern a la seva petició sigui cap contrapartida política.

Si hem demanat la retirada d’algun símbol ideològic, en cap moment ha sigut a canvi de res. Tot el que es diu per xarxes és fals, parlen per parlar. En cap moment, ni a la senyora Montserrat Candini ni tampoc al senyor Marc Buch els he posat aquest condicionant, però sí he demanat la retirada de la pancarta.

En relació a la negociació pressupostària, Gomis ha assegurat que totes les propostes del seu partit van encaminades a millorar el dia a dia dels calellencs però que la seva acceptació està condicionada a les disponibilitats econòmiques del consistori.

Confiàvem en les ajudes procedents d’Europa, amb els Next Generation, i de la Generalitat de Catalunya, però no arriben. Els companys d’Esquerra, que governen a la Generalitat, podrien fer més pressió perquè els diners arribin a Calella.

A aquest fet hi atribueix, en part, el bloqueig a la implementació de la valoració de llocs de treball del personal municipal. Gomis, que va donar suport a la moció perquè se’n fes una reserva pressupostària, ara també comparteix l’argumentació legal del Govern.

Si som partidaris de guardar una partida per aplicar la VLT? D’on traiem els diners per posar-los aquí si no n’hi ha? Aquest és el problema. Clar que s’ha d’aplicar, perquè s’ha d’actualitzar els sous. Però si no et donen empara legal, com es fa?

Cs demana augmentar la partida de via pública perquè s’actuï a la zona hotelera, el passeig Manuel Puigvert i el carrer Anselm Clavé; i resoldre la “deixadesa” de manteniment de l’enllumenat públic que ha comportat que hi hagi diversos “punts negres” a la ciutat. La formació taronja proposa reforçar la seguretat ciutadana amb la instal·lació de més càmeres de videovigilància.

Hem identificat tres focus: la zona de la Riera Capaspre, per l’oci nocturn; el Passeig Manuel Puigvert, on la gent gran se sent més indefensa perquè comparteix l’espai amb la joventut; i el carrer Església i tot el centre comercial.

El partit es referma en què cal crear nous espais de lleure infantil i que tots siguin adaptats i inclusius. Així mateix, que s’augmenti la dotació dels serveis a la salut mental i als joves, així com contemplar la futura oberta d’un centre de dia per a la gent gran.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.