Cs nega possibles tints racistes en l’operatiu policial a la Bruna

Imatge d'arxiu

Reacció del regidor de Cs, Guillermo Gomis, a les denúncies que SOS Racisme ha confirmat haver rebut per l’operatiu policial que s’ha desplegat a l’entorn de la Bruna. L’entitat informava dilluns que faria seguiment del cas després de tenir constància que s’havien fet identificacions i una detenció per la llei d’estrangeria. No hi ha novetats al respecte. Gomis ha respost negant possibles “tints racistes” en l’operatiu i ha sortit en defensa de l’actuació dels cossos de seguretat.

El regidor de la formació taronja ha retret a SOS Racisme que amb la seva comunicació pugui posar en dubte l’objectiu de fons de l’operatiu, que ha assegurat és retornar la seguretat i la bona convivència a Calella.

Desconec si algun representant de SOS Racisme coneix la situació. Penso que no té res a veure amb el racisme, sinó amb l’incivisme i la delinqüència (…) Vull solidaritzar-me amb els veïns i veïnes de la zona que estan cansats que alterin la seva tranquil·litat, que se’ls intimidi. I hem de recordar que estan en una propietat privada.

Gomis ha dit que el dispositiu, que es va dir es repetiria de forma intermitent, està donant fruïts.

L’efecte dissuasori de la presència policial té resultats. S’ha de recordar el cost de l’operatiu, en termes logístics i de recursos; i que també representa un problema perquè es resta presència a d’altres llocs.

L’operatiu policial per estrènyer els “perfils delinqüencials” que ocupen l’antic hostal La Gaviota es va dur a terme el cap de setmana passat, divendres i dissabte, amb la participació dels cossos dels Mossos d’Esquadra, Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil; sent aquests dos últims els que tenen competències en matèria d’estrangeria. Així es va informar en la compareixença posterior davant els mitjans que van oferir el director general de la Policia de Catalunya i l’alcaldessa de Calella.

A resultes de l’actuació, es van fer més d’una trentena d’identificacions i una detenció, segons va confirmar el portaveu del Govern Municipal.

Gomis sobre el 4M: “Ens hem equivocat”

La desfeta electoral de Cs a la comunitat Madrid, on ha perdut tota representació, preocupa a l’agrupació local calellenca. El líder local de la formació taronja, Guillermo Gomis, ha reconegut aquest matí al programa La Ciutat que el partit s’ha equivocat en les decisions que s’han pres en els últims mesos, però no ho dona tot per perdut. Diu que des de la base i també a nivell nacional se seguirà treballant per capgirar una situació que ara és de clara caiguda de la formació d’Inés Arrimadas.

Tots ens podem equivocar i nosaltres ho hem fet en aquesta última etapa, en algunes coses. Els electors han decidit anar-se’n cap a un altre partit però dic que se li pot donar la volta.

Els crítics del partit han demanat la dimissió d’Arrimadas i la convocatòria d’un congrés extraordinari per redreçar la greu crisi que travessa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *