Josep Grima: “Actualitzar la fira passa per retornar-la als orígens”

La 42a edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme arriba aquest divendres amb voluntat de marcar el punt de partida de la seva evolució cap a un nou concepte d’esdeveniment en el qual es conjugui l’essència dels orígens, que va ser parlar de Catalunya, i la modernitat. La d’enguany suposarà la “primera passa” d’aquest procés, tal com ha explicat el tinent d’Alcaldia de Fires de l’Ajuntament de Calella, Josep Grima, que en una entrevista a l’Ona Maresme també ha desgranat les novetats que s’han previst respecte anteriors edicions. Més enllà de l’estètica del recinte firal, també la programació d’activitats i especialment el monogràfic que reunirà vuit dels principals esdeveniments que se celebren en diferents ciutats del país: Vilafranca del Penedès, Argentona, Vic, la Garriga, Banyoles, Sant Andreu de Llavaneres i Tordera.

El tinent d’Alcaldia de Fires de l’Ajuntament de Calella ha parlat a l’Ona Maresme d’un canvi de paradigma per a la mostra que s’inaugura aquest divendres a la tarda i que concentrarà, en tres dies i al Passeig Manuel Puigvert, una mostra de productes típics de la terra, tallers, demostracions i també actuacions musicals a l’escenari.

La Fira de Calella i l’Alt Maresme, com la tenim imaginada fins ara, està començant a canviar. Està començant a evolucionar i, des de l’Ajuntament hi creiem molt en què l’hem d’actualitzar i actualitzar-la passa per tornar a l’origen. Tornar a l’origen des d’aquesta vessant més de Catalunya, de portar el territori, d’explicar als nostres veïns el que tenim al nostre territori, d’explicar a la gent de Calella què és el que tenim arreu de Catalunya.

La idea de futur es farà evident amb les novetats que s’han preparat per aquesta edició: hi haurà un recorregut per dins del recinte i una estètica renovada.

El canvi de les ubicacions, les ubicacions i aquest canvi que hem volgut fer en el recorregut, jo crec que ja serà el primer d’aquests aspectes dels trets diferencials. Un altre aspecte, també, és l’estètica. Enguany hem optat per una estètica totalment blanca en els estands, però en aquest espai ‘Fira de fires’ hem volgut creure en una estètica més de fusta, natural. Per tant, aquest en serà un altre, així com també tots els elements decoratius.

A més, enguany es recuperen els oficis i l’aposta de la sostenibilitat també hi serà present: tot el planter de la fira serà replantat en diferents carrers i places de Calella.

Tot plegat en un moment de repensar la relació de la Fira i la Festa Major. Dos esdeveniments que van plegats, però que Grima ha assegurat que en l’any vinent s’integraran més del que s’ha fet fins al moment, i que encara queda camí a recórrer.

Moltes de les activitats ja les hem intentat agermanar una mica. L’espectacle infantil el farem dins de la fira, l’espectacle de Miquel del Roig del final, també el fem dins de la Fira. El diumenge gaudirem de Miquel del Roig. Aquest espectacle de doma lliure, que surt de la fira per fer-se davant de l’envelat… Per tant, hem intentat buscar la fórmula per anar-ho integrant. I encara ens queda molt més. Hem fet la primera passa, però encara ens queda molt més per recórrer i jo crec que l’any vinent ja sí que serà la passa definitiva per asseure’ns amb la Festa Major i la Fira en un únic espai, en un únic concepte i en un únic marc.

Amb la voluntat de conèixer el territori, la Fira d’enguany reunirà a vuit fires d’arreu de Catalunya. D’aquestes, tres són de la comarca. Són la Fira Argillà d’Argentona, la Fira del Pèsol i de la Coca de Llavaneres i la del Mercat del Ram de Tordera. Les altres cinc que completen el programa són la Fira de la Muntanya de Vic, la del Gall de Vilafranca del Penedès, la botifarra de la Garriga, l’Oli Verge Extra de les Garrigues de les Borges Blanques i la de Sant Martirià de Banyoles.

La fira s’obrirà al públic aquest divendres 22 de setembre després de la inauguració oficial, amb la presència de les autoritats.

Podeu consultar la programació de la 42a edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *