Declaren Policies Nacionals i el gerent dels hotels de Pineda pels fets del 3 d’octubre passat

Aquest matí han declarat els primers testimonis pel cas del desallotjament de la policia nacional de dos hotels de Pineda el passat 3 d’octubre al Jutjat d’Instrucció número 2 d’Arenys de Mar. La jutgessa va admetre a tràmit la querella de la Fiscalia contra 4 regidors i el cap de la policia local per presumptes coacccions a la direcció dels establiments per fer fora els 500 agents allotjats.

El director dels hotels Chekin Mont-Palau i Chekin Pineda, el gerent i 4 treballadors han estat els primers a declarar. Cap al final del matí ha estat el torn de dos agents de la Policia Nacional. Cap d’ells ha volgut explicar públicament què li han dit al jutge, ni confirmar ni desmentir si realment van rebre pressions de l’Ajuntament. La instrucció de la jutgessa s’allargarà almenys fins al mes de novembre ja que la declaració d’un dels agents citats avui s’ha postposat fins aleshores. Després, serà el torn dels imputats: la primera tinenta d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Carme Aragonés; el segon tinent d’alcalde i regidor de Territori, Jordi Masnou; la tercera tinenta d’alcalde i regidora de Comunicació i Presidència, Silvia Biosca; la regidora d’ERC Mònica Palacín i el cap de la Policia Local. La Fiscalia també acusa Aragonés i Biosca de falsedat en document oficial.

Els hotelers, en un comunicat de premsa juntament amb l’Ajuntament de Pineda, van explicar que no van rebre cap mena de pressió ni amenaça per fer fora els agents dels hotels i que, simplement, van plantejar la possibilitat d’avançar la sortida uns dies per raons de seguretat i amb la finalitat de garantir la conviència al municipi. Hores abans, però, corria per les xarxes socials un comunicat on els hotels acusaven els responsables municipals d’amenaces de treure’ls la llicència si no feien fora la Policia Nacional.

Segons l’ACN, el gerent dels hotels Checkin de Pineda de Mar, ha ratificat davant la jutgessa d’Arenys de Mar que instrueix el cas que el van pressionar des de l’Ajuntament perquè expulsés els policies de l’establiment.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *