Demà es faran les celebracions escolars del Carnestoltes pendents

rua_carnestoltes

Les escoles de Calella faran demà dimarts les rues de Carnestoltes que van quedar suspeses divendres com a conseqüència de la pluja. Són l’Escola Freta i l’Escola Pia, que sortiran disfressats en cercavila a la tarda; mentre que l’Escola Salicrú farà la festa de Carnestoltes al pati, com habitualment.

Els nens i nenes tancaran així les celebracions que s’han allargat el cap de setmana, amb la rua infantil organitzada per l’Ajuntament de Calella i que va acabar amb festa a la Fàbrica Llobet-Guri.

A la nit va ser el torn dels grans. El ball de disfresses, amenitzat per la banda del Drac, va comptar amb la intervenció del rei Carnestoltes que va fer un pregó, rebut amb certa indiferència pels presents. L’actualitat política i judicial van centrar bona part del seu discurs que es pot reproduir a continuació.

El pregó del rei Carnestoltes va anar a càrrec de l’Atsoc, que un any més ha estat entitat col·laboradora. Com també l’Agrupament Escolta Montnegre, que van oferir servei de bar durant la festa de disfresses; o els Geganters i l’ADF de l’Alt Maresme, que van participar en la rua infantil.

Aquest dimecres es farà l’enterrament de la sardina, acte amb el qual es tanca simbòlicament el periode de disbauxa del Carnestoltes per entrar en temps de Quaresme i, per tant, de penitència i abstinència. L’organitza la colla de diables Udols de Foc, que tornen a convocar el concurs de vídues. La concentració està prevista a les 19.30h a la plaça Catalunya i la marxa acabarà a la plaça de l’Església a les 20.30h. Allà es farà la lectura del testament i la crema d’en Carnestoltes i una sardinada popular.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *