Guillem Almirall guanya el Premi d’Honor del Trofeu Torretes de Curtmetratges per “La paciencia del agua”

lapacienciadelagua

El realitzador barceloní Guillem Almirall s’ha alçat amb el premi principal del certamen cinematogràfic que anualment atorga el Festimatge, el Festival de la Imatge que organitza Foto-Film Calella en col·laboració amb l’Ajuntament de Calella. “La paciencia del agua” és un curtmetratge de 15 minuts sobre un ancià i el poder de l’aigua com a element regenerador, una història madurada i realitzada dins del Màster de Direcció de l’Escola de Cinema de Barcelona.

El Premi d’Honor ‘Trofeu Torretes de Curtmetratges’ està dotat amb 1.000 euros, i en aquest cas ha recaigut en un treball que s’havia presentat dins la categoria d’Experimental-Animació.

Ternura, de la realitzadora Emilia Zielonka ha rebut el premi al millor curt d’Argument-Ficció, dotat amb 200 euros; mentre que en la categoria Reportatge-Documental el jurat ha reconegut la història d’un grup d’estudiants de quart de Comunicació Audiovisual de la Pompeu sobre els néts dels anomenats “altres catalans”. Soleá, amb guió de Marc Hernández, suma a Calella un nou premi després de passar, per exemple, pel Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Oripeaux, de Sonia Gerbeaud i Mathias de Panafieu, ha rebrà el Torretes en la categoria d’Experimental-Animació.

Els guardons del 23è Trofeu Torretes de Curtmetratges s’entregaran el dissabte 22 d’abril, vigília de l’acte de cloenda del Festimatge 2017, que es farà a la Sala Mozart.

Entre d’altres distincions, també s’entregarà el Premi Ciutat de Calella, dotat amb 100 euros, per al millor curtmetratge que tracti de la ciutat o estigui rodat aquí. El trio de joves realitzadors locals Roc Llahuet, Miki Gual i Marc Vilalta pujaran a l’escenari per rebre el reconeixement pel seu darrer treball audiovisual Disconnecting People.

Igualment, el jurat del Torretes, ha concedit els premis específics a la millor direcció, per a Nani Matos; al millor guió, per a Marta Díaz de Lope Díaz; a la millor fotografia, per a Tamas Köszegi; i a la millor interpretació. En aquest cas, exaequo per a les protagonistes del curt L’Arrache, tal i com ha explicat el responsable de la secció de cinema de Foto-Film Calella, Pere Mas.

Foto-Film Calella projectarà més d’un centenar dels curtmetratges seleccionats

L’Ajuntament Vell -en doble sessió de matí i vespre-, la Sala Mozart i la cafeteria La Tetera seran els espais on es projectaran públicament, i amb accés gratuït, 108 dels treballs que s’han presentat al Trofeu Torretes de curtmetratges. Tots els que entren en la catalogació de locals, i la majoria -una setantena- d’Argument-Ficció.

Seran una petita mostra de la producció que es fa arreu del món, i és que el caràcter internacional del Festimatge es posa un any més de manifest repassant la procedència dels treballs rebuts. De Suïssa, Alemanya, Rússia, els Estats Units, l’Equador, Eslovènia, Colòmbia i molts espanyols i catalans. El responsable de la secció de cinema de Foto-Film Calella ha posat de relleu la participació creixent per part de les escoles de cinema. “Aquest any ens n’han enviat més, sobretot de l’ESCAC i de l’Escola de Madrid, i tots els treballs de molta qualitat”, ha dit.

I sovint compten amb la col·laboració d’actors i actrius professionals per als rodatges. Per això, no resulta estrany veure-hi aparèixer cares molt conegudes de la gran i la petita pantalla, com Emilio Gutiérrez Caba, José Coronado, Lloll Beltran o Assumpció Balaguer.

En aquesta edició, alguns curts seleccionats han rebut nominacions als principals certamens de l’Estat espanyol: als Goya La invitación, Made in Spain i UKA– i als Gaudí Palabras de Caramelo-.
 

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al responsable de la secció de cinema de Foto-Film Calella, Pere Mas, a l’Info Migdia.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *