Demanen la intervenció de Cultura per garantir la protecció del jaciment del Roser

Foto: @Calellaromana

Per la via d’urgència, Calella en Comú i la CUP eleven al Ple Municipal d’aquesta tarda la proposta de la Plataforma per la dignificació de la Vil·la Romana de Calella perquè el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat realitzi un estudi exhaustiu de les restes arqueològiques del jaciment del Roser. Les que estan excavades i les que no. I que es faci especial atenció a les zones del BCIL afectades per plans d’intervenció urbanística.

La proposta té per objectiu que l’Ajuntament de Calella demani al Servei d’Arqueologia i Paleontologia dos estudis. Un d’afectació patrimonial sobre tot l’àmbit declarat BCIL –aproximadament una superfície de 45.000 metre quadrats–, prioritzant les zones inexplorades o parcialment excavades del jaciment. El segon, i amb caràcter preventiu, sobre les zones afectades directament per plans d’intervenció urbanística.

El text de la moció, que recull la petició que fa la plataforma que s’oposa al projecte constructiu de l’Aldi, indica que el jaciment s’estén en una àrea compresa entre la carretera, la Riera Capaspre, el mur de l’Escola La Minerva, el turó que ocupa part de la urbanització Sant Quirze, la carretera d’Hortsavinyà i el carrer Tramuntana. Sol·licita que el tècnics del Departament de Cultura apliquin les metodologies “òptimes” per garantir tots els mecanismes de protecció del patrimoni adequats en cada cas.

La proposta la signen els portaveus de Calella en Comú, Sebastián Tejada, i de la CUP, Núria Freixas.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *