Demanen que els Bancs dels Aliments també recullin per als animals de companyia

animal de companyia

Una associació gironina ha fet una prova pilot de recollida de menjar per a mascotes de famílies que necessiten ajut alimentari. Projecte Lola ha unit esforços amb la marca Gosbi i durant el mes de gener han fet recollida en els seus punts de venda dels productes. La idea és que la proposta passi a ser assumida pels Bancs dels Aliments que hi ha arreu de l’Estat, reconeixent que els animals de companyia són un membre més de les famílies.

Noemí Morales, del Projecte Lola, ha explicat al programa La Ciutat que s’ha de canviar el concepte d’unitat familiar perquè també inclogui les mascotes amb qui es conviu, que també poden patir les conseqüències d’una situació de vulnerabilitat socioeconòmica.

La composició d’aquestes famílies inclou també animals domèstics. Pensem que si necessiten ajuts alimentaris també la necessitaran pels animals. La nostra idea parteix de la concepció de família que tenim, que és multiespècie. Per a moltes persones que viuen soles, gent gran, els animals són la seva única família.

La prova pilot s’ha fet aquest desembre als punts de venda dels productes Gosbi, que és una marca de menjar per a les mascotes. S’està en fase de valoració dels resultats, però Noemi Morales avança que les primeres dades són prou positives i els animen a presentar el projecte a la FESBAL, la Federació Espanyola de Bancs dels Aliments, perquè s’implementi al conjunt de l’Estat.

Es tractaria d’una iniciativa pionera a Europa, on no es té constància que els organismes i institucions benèfiques i solidàries que incorporin el menjar dels aliments a les col·lectes per a famílies vulnerables.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat