S’inicia el període per votar per correu a les eleccions del 14-F

correus

Prop de 50.000 catalans ja han demanat poder votar per correu el 14 de febrer les eleccions al Parlament de Catalunya. Una xifra que s’ha triplicat respecte a les darreres eleccions i que pot ser un clar indicador de la por que hi ha entre molts ciutadans per acudir a la cita amb les urnes de manera presencial. De fet, des d’avui mateix i fins al 5 de febrer ja es pot votar per correu. Per sol·licitar el vot postal, a diferència d’altres anys no cal anar presencialment a les oficines de correus, sinó que es podrà donar el sobre al mateix carter. És una de les mesures que ha pres la Generalitat per evitar més cues i aglomeracions a les oficines de Correus.

La gestió del vot a distància es pot fer per internet, amb el certificat electrònic català, o presencialment amb cita prèvia a Correus.

Per votar per correu el primer que hem de tenir en compte és si tenim un IdCAT, en cas de no disposar d’aquest certificat digital de la Generalitat cal que el sol·licitem. Es pot tramitar a través de l’Ajuntament de Calella.

Un cop obtingut el certificat digital, hem d’accedir a la pàgina de Correus per demanat el vot. El procés de petició cal iniciar-lo amb el DNI electrònic o amb IdCAT . Tot seguit hem d’emplenar les dades requerides i el sistema ens demanarà que firmen amb l’Autofirma (ha d’estar instal·lada a l’ordinador amb el qual fem la petició). Un cop fet tot aquest procés l’oficina del Cens Electoral remetrà la documentació del vot per correu a l’adreça que s’hagi indicat.
Quan vingui el carter a entregar-nos les paperetes li podrem entregar el vot. Per enviar el nostre vot tenim fins al 12 de febrer. Tots els vots emesos per correu es comptabilitzaran la mateixa nit electoral.

És important saber que un cop feta la sol·licitud de vot per correu, malgrat que mai enviem el nostre sobre, no es podrà votar a la mesa electoral el dia de la votació.

El termini per sol·licitar-lo acabarà el 5 de febrer, un dia més tard del previst per compensar l’ajornament provisional del 14-F. A partir d’avui els electors que ja han demanat el vot per correu començaran a rebre la documentació a casa. Dins del paquet hi trobaran una papereta de cada candidatura, el sobre de votació i el sobre adreçat al president de la mesa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat