Des d’avui, mascareta obligatòria per sortir de casa

Totes les persones majors de 6 anys hauran de portar la mascareta, tapant el nas i la boca, per evitar la propagació del coronavirus. La norma ha entrat en vigor aquest dijous i s’haurà de seguir encara que es pugui mantenir la distància física de seguretat, a l’aire lliure i en espais públics oberts o tancats, amb comptades excepcions. Bàsicament quan l’activitat que estiguem fent sigui incompatible amb l’ús de la protecció. Per exemple, estar menjant o bevent, fer exercici físic o patir alguna malaltia respiratòria que ho pogués complicar; però també banyar-se o prendre el sol a la platja.

Així ho ha confirmat el director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Xavier Llaberia.

Per banyar-se evidentment no i per prendre el sol, tampoc. Només és per anar a la platja o anar al bar que hi ha al costat; tot i que epidemiològicament tampoc hi hauria risc amb allò que s’acostuma a fer a la platja, que és prendre el sol i banyar-se.

Tampoc s’exigirà l’ús de la mascareta a les persones que no tinguin autonomia pròpia per treure-se-la o pateixin alteracions de la conducta que ho facin inviable.

Amb l’enduriment de la normativa que hi havia fins ara, la Generalitat de Catalunya vol sobretot reforçar l’hàbit i que no s’abaixi la guàrdia. “La regla és que tothom surt de casa amb la mascareta, vagi on vagi, per fer el que sigui”, deia ahir la consellera de Salut, Alba Vergés. La resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya apunta que amb aquesta mesura es pretén minimitzar el risc de la transmissió comunitària de la Covid-19 sense haver de recórrer a d’altres més dràstiques i que puguin afectat a les llibertats de les persones, en referència a possibles nous confinaments.

L’incompliment de les mesures recollides a la resolució seran objecte del règim sancionador d’acord amb la legislació, i que poden portar a imposar multes de fins a 100 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *