La Policia Local farà una campanya informativa abans de sancionar els que no portin mascareta

església web

El tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres, ha explicat a Ràdio Calella TV que els agents de la Policia Local es dedicaran durant un parell de dies a fer tasques d’informació sobre la nova normativa que obliga a totes les persones majors de 6 anys a portar mascareta, tant a l’aire lliure com en espais oberts al públic. I que a partir de llavors, es començarà a denunciar a qui no les porti. Recordem que les sancions poden ser de més de 100 euros. Torres ha institit a apel·lar a la responsabilitat individual de tots els ciutadans per posar fre a l’expansió del coronavirus.

El responsable de la Policia Local ha explicat que l’obligatorietat de la mascareta facilita l’acció dels agents.

Ens ajuda i ens aclareix a l’hora de dur a terme l’acció policial. Ara ja no hi ha excuses ni casuístiques. Ara no hi ha l’element excepcional sinó que tothom que passi pel carrer o entri en una botiga ha de portar la mascareta.

Hi ha algunes excepcions a la norma, i que bàsicament fan referència al fet d’estar realitzant alguna activitat que sigui incompatible amb portar la protecció. Hi ha també col·lectius que n’estaran alliberats, com els casals d’estiu, o les persones amb patologies respiratòries o amb alteracions de conducta. A l’espera que Protecció Civil concreti encara més els supòsits i les circumstàncies que podrien ser eximents, des de l’Ajuntament de Calella s’ha establert un període d’adaptació a la nova realitat. Les multes podrien començar a posar-se a partir de diumenge.

Pensem que no es tracta d’anar “a sac”. Durant un parell de dies farem una campanya d’informació per requerir a la gent que es posi la mascareta, i a partir del tercer dia, aproximadament, es començaran a interposar denúncies.

Sigui com sigui, el tinent d’Alcaldia de Seguretat ha insistit un cop més a demanar a tots els calellencs i calellenques que mantinguin una actitud responsable davant un assumpte de salut comunitària. Torres diu que en general a Calella s’estan respectant les indicacions donades per les autoritats, tot i ser una de les ciutats que més multes va posar durant el confinament.

Apel·lem a la responsabilitat individual. Pensem que Calella ho ha fet molt bé durant el confinament, la majoria ha respectat molt les normes; però també és cert que hem posat moltes multes, prop de 900. Diria que és una de les ciutat que més multes ha interposat però és per l’excel·lència de la Policia Local, que hi ha estat molt a sobre.

Des del passat 15 de març, i segons dades de l’Ajuntament de Calella, a la ciutat es van interposat 911 denúncies per trencar el confinament, elevant la xifra global de les sancions econòmiques al mig milió d’euros. L’alcaldessa ha estat reclamant de forma insistent que la quantitat de les multes per aquest supòsit vagin a parar íntegrament a les administracions locals per fer front a les despeses que han hagut d’assumir durant la crisi sanitària pel coronavirus.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat