Desconcert entre les escoles de música pel seu tracte diferenciat

Les escoles de música són un dels altres sectors que han hagut de tancar a causa de les mesures decretades per frenar la propagació de la Covid. Les escoles de música d’arreu de Catalunya s’han unit per evidenciar que la Generalitat ha aplicat criteris poc justificats a un tancament que, a més, asseguren que posa en perill la seva continuïtat. Defensen que són part del sistema educatiu i lamenten que les hagin forçat a tancar. Tot això, mentre els conservatoris sí que disposen d’una autorització per obrir en ser ensenyament reglat.

Des de fa quinze dies les escoles de música han hagut de tancar i les classes han de ser altre cop virtuals. Un fet que no convenç gaire ni als alumnes ni als professors. La situació és encara més confusa, perquè si bé a les escoles de música no poden seguir amb les classes presencials, als conservatoris o a l’ESMUC sí. La directora de l’Aula de Música de Can Llobet, Lourdes Bartrolí, lamenta que siguin l’única peça del sistema educatiu obligat a tancar.

La incongruència més gran que hi ha hagut ara és que, en règim general, s’ha dit escoles no es tanquen d’acord. Arribem a l’educació secundària, semipresencial, i universitats altre cop tancades. En el món musical què ha passat? Totalment el contrari; ESMUC, per obtenir grau superior, oberta; conservatoris, oberts; i escoles de música tancades.

De fet assegura que és una situació endèmica i denuncien que ja fa anys que no són en el lloc que els pertoca. En un comunicat de l’Associació Catalana d’Escoles de Música, el col·lectiu exposa que confia perquè totes les mesures que es prenguin a partir d’ara no repeteixin els errors, que des del seu punt de vista, s’han comès fins ara. En aquest sentit, estan pendents de què els autoritzin la seva reobertura, més enllà de si es prorroguen les restriccions. 

Des de l’ACEM, estem pendents d’una reunió que va haver-hi ahir al matí i estem pendents de saber si hem fet prou força perquè ens deixin reobrir. Ho hauríem de saber a mitjans de setmana a tot tardar per poder tenir marge d’organització i avisa a les famílies.

El centre calellenc ha mantingut les classes de manera telemàtica, però els alumnes desitgen tornar a les aules.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.