Can Saula acollirà el primer centre cívic de Calella

Acord pràcticament tancat entre l’Ajuntament de Calella i la família Humet Saula perquè l’edifici senyorial del número 148 del carrer Església es converteixi en un centre cívic, el primer que hi haurà a la ciutat. El consistori ha anunciat que s’obtindrà la cessió gratuïta de l’immoble a canvi que es mantingui i s’hi exposi la seva col·lecció privada de pintura. L’alcaldessa Montserrat Candini ha confirmat que el cost de les obres d’adequació i rehabilització que s’hi hauran de fer per garantir-ne l’accessibilitat aniran íntegrament a càrrec de la Diputació de Barcelona, amb una inversió aproximada de 450.000 euros. L’espai podria obrir-se a finals de l’estiu del 2021.

Can Saula només havia obert la seva gran porta d’entrada per a tots els calellencs i calellenques durant el Temps de Flors però en un futur molt pròxim es convertirà en un punt neuràlgic de l’activitat social i cívica de Calella. L’Ajuntament ha confirmat que s’està a punt de tancar l’acord per obtenir la cessió gratuïta de l’immoble del carrer Església per un període aproximat de 30 anys.

En una entrevista al programa La Ciutat, l’alcaldessa Candini ha explicat que l’operació permet donar resposta a una demanda social existent a Calella sense que se’n ressentin les arques municipals.

Falta molt poc per signar el conveni, ja ho tenim tot tancat amb la família Saula (…) . Hem trobat la resposta a la demanda social que hi ha a Calella i complim amb un compromís electoral, no només del Govern sinó que hi ha altres partits que també ho portàven. A més, amb la mínima inversió municipal perquè tots els diners que s’invertiran són de la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament ha demanat una subvenció de 450.000 euros que permetrà fer front al projecte d’adequació i rehabilitació de Can Saula. La casa es va construir l’any 1927 per la família d’una de les empreses pioneres en la fabricació de pastes alimentàries i ara mateix forma part del catàleg patrimonial de Calella. S’hi entra pel carrer Església, amb una escalinata que condueix al passadís i al pati exterior. El projecte de centre cívic contempla convertir la planta baixa en espais polivalents i habilitar set aules a les dues plantes superiors. El pati serà també un espai que donarà molt joc a l’hora de complementar les activitats que es facin a nivell intern.

Hi haurà diferents activitats vinculades amb tallers, salut, coneixement personal, idiomes, activitats familiars, fotografia o cuina. Hi ha un pati molt bonic qie també integrem al projecte i on s’hi podrà prendre alguna cosa mentre es realitzen les activitats del centre cívic.

L’alcaldessa de Calella ha comentat que l’acord amb la família Humet Saula contempla que a les parets del futur centre cívic s’hi exposin les obres de la col·lecció particular.

Ja fa més d’un any que estem treballant en el projecte, que respecta al màxim l’arquitectònica de l’edifici, on hi haurà una pinacoteca patrimoni de la família Saula. Coexistirà amb les diferents activitats que s’hi faran a nivell intern.

L’alcaldessa ha comentat que el centre cívic de Can Saula podria ser una realitat a finals d’estiu del 2021 i que la certificació d’aquest projecte deixa al calaix la idea d’ubicar-lo al solar de la Plaça Vicens Ferrer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *