Els Udols de Foc enterren la sardina

Diferents vídues desconsolades han acompanyat i acomiadat aquest dimecres de cendra el rei Carnestoltes, en una cercavila que ha passat principalment pel carrer Església fins a arribar a les portes de la parròquia. Durant el recorregut, les vídues han estat acompanyades per ciutadans i curiosos que seguien els plors i neguits d’aquestes dones.

Diversos establiments de la ciutat han ajudat a les tristes vídues a fer més planer el camí fins a l’església de Santa Maria i Sant Nicolau. Han pogut beure, cervesa, vi i refrescos i menjar diferents embotits.

Un cop arribades a la plaça, la comitiva de vídues han escoltat atentament el testament del marit traspassat, que ha anat a càrrec del notari Josep Maria Sauleda. El notari ha expressat la seva alegria de tenir un nou i famós mossèn a la ciutat. També ha expressat la seva preocupació perquè el jovent no té on anar passades les tres de la matinada, ara que han tancat diversos establiments d’oci nocturn.

En un altre ordre de qüestions, el notari parla del Museu del Turisme que és, segons ell, un bon llegat per a la ciutat: “Heu d’anar a veure el Museu del Turisme i ben segur que us agradarà. I si no us agrada, aneu a l’espai Mercat, que és més barat. Calella respira optimisme perquè hi hagi un bon civisme. Calellenc sigues curiós i recull la caca del teu gos. Cal donar una bona imatge, sigui al carrer, al passeig o la platja, el que no pot ser és que trobem caques per totes les voreres i a molts indrets pixades per les parets”.

El notari ha donat compte del llegat que deixa. A més, les vídues desconsolades han rebut diferents premis atorgats per diferents establiments.

Els Udols de Foc, la colla de diables de Calella, mantenen viva la tradició de l’enterrament de la sardina, any rere any.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *