Desembussen les canals d’aigua del Passeig Manuel Puigvert

Aquests dies han començat les feines de retirada de la terra que s’acumula en el sistema de drenatge d’aigua del Passeig Manuel Puigvert. Ara, s’estan desembussant les canals per evitar que s’hi formin bassals quan plou. I ara, a l’estiu, són habituals els xàfecs intensos i de curta durada. L’actuació ha estat comunicada per l’alcalde Marc Buch a través d’un vídeo publicat a les xarxes socials, on explica que s’emmarca en un projecte integral de manteniment del Passeig Manuel Puigvert, que inclou la millora de la balustrada històrica de Jeroni Martorell que es finançarà amb la subveció dels fons europeus NEXT GENERATION.

Buch ha indicat que després d’aquesta intervenció – força reclamada entre els usuaris del Passeig Manuel Puigvert – caldrà ser constant amb el manteniment de l’espai.

És evident que estaven col·lapsades, plenes de terra i brutícia. Les hem de tenir netes perquè han de tenir un aspecte com deu mana i també perquè, quan vinguin pluges torrencials, l’aigua corri (…) Ara hem fet la feina més gruixuda, però després n’haurem de fer manteniment.

L’actuació de retirada de terra del sistema de drenatge de l’aigua forma part, segons Buch, d’un projecte amb mirada global per a la millora del Passeig Manuel Puigvert, una de les zones més concorregudes de Calella especialment durant l’estiu. Hi inclou la millora de la balustrada ornamental, una construcció de Jeroni Martorell, que forma part del catàleg patrimonial de Calella i té la declaració de BCIL. Per a la seva restauració es compta amb part de la subvenció dels plans europeus de recuperació econòmica NEXT GENERATION, que a Calella s’han concedit amb finalitats turístiques.

Els 5 milions d’euros serviran per desenvolupar projectes com la creació d’un sistema d’alerta integral per a la gestió d’episodis climàtics extrems, la recuperació de les dunes de les platges, la instal·lació de plaques fotovoltaiques al pàrquing de Les Palmeres, la posada en funcionament de nous punts de càrrega elèctrica per a vehicles, la videovigilància i telegestió de passos subterranis de vianants, així com la instal·lació de senyalètica interpretativa intel·ligent. També es millorarà l’accés de vianants entre el passeig marítim i el Far o el desenvolupament de campanyes de sensibilització a residents, turistes i visitants.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.