Detenció policial gràcies a la col·laboració ciutadana

església comercial

El sistema d’alertes policials ha donat resultats en el cas de les dues noies sobre les quals s’advertia en un missatge enviat ahir al matí a propietaris de botigues i empreses de negocis de la ciutat. La Policia Local va detenir-les a última hora de la tarda, podent recuperar els productes que presumptament havien sostret en diverses botigues de Calella. Les arrestades van passar a disposició del cos dels Mossos d’Esquadra, que n’han assumit les diligències. El tinent d’Alcaldia de Seguretat, Albert Torrent, s’ha mostrat satisfet per la resposta que els comerciants van donar a la crida a col·laborar amb els agents i així poder tancar el cercle al voltant d’aquestes dues persones, sobre les quals no constaven antecedents policials.

L’avís donat per un botiguer va posar en marxa el dispositiu per trobar les dues presumptes autores dels robatoris que van tenir lloc ahir dimarts en establiments de la ciutat. A banda de les indagacions fetes per la Policia Local, aquesta va demanar la col·laboració del teixit comercial per localitzar-les i detenir-les. El tinent d’Alcaldia de Seguretat, Albert Torrent, assegura que la informació que van anar aportant els botiguers a partir d’un avís enviat pel sistema de missatges SMS va ser clau per localitzar-les i detenir-les.

“Les dades recollides van permetre millorar la informació sobre com anaven vestides, l’estatura i la complexió física. Així es va poder fer un seguiment dels llocs on es movien fins que una parella de la policia les va interceptar amb les bosses dels productes que havien robat”, ha explicat Torrent, qui ha confirmat que el material es va poder retornar als propietaris de les botigues perquè encara portaven les etiquetes. “Les detingudes es van entregar als Mossos d’Esquadra perquè fessin les diligències prèvies a la seva posada a disposició del jutge”, ha afegit el tinent d’Alcaldia de Seguretat.

Cap de les dues detingudes tenia antecedents policials, segons ha confirmat Torrent, qui adverteix però que ara estan identificades i això pot ser un element de persuasió perquè tornin a Calella.

El sistema d’alertes a través de missatges a mòbils es va posar en funcionament el setembre del 2014. Els reben comerciants, hotelers i propietaris de negocis d’oci nocturn, a banda d’entitats bancàries. La Policia Local és qui ho gestiona i no està previst ampliar la xarxa en breu perquè els avisos arribin al conjunt de la població. “S’han d’omplir documents, donar de baixa establiments que pleguen o actualitzar les dades dels números de telèfon, i això es fa laboriós i impedeix, ara mateix, ampliar-ho. Però acabarem trobant el sistema per poder-ho fer a tot arreu”, ha apuntat Torrent.

Cap a tres-cents establiments i negocis locals estan donats d’alta al sistema d’avisos policials.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat