La CUP assenyala “negligències” en el servei de neteja de Calella

La CUP assenyala que hi ha “negligències” en el servei de neteja de Calella, després d’anunciar, a través de les xarxes socials, que una de les màquines escombraires que netegen el municipi porta aturada des de fa quatre dies. L’alcaldable del partit, Albert Comas, afirma que el servei de neteja és incomplet, i que no és la primera vegada què passa.

Una de les dues màquines escombraires , encarregada de netejar Calella, fa quatre dies que està aparcada a la zona dels Toyca, segons informa la CUP a través de les seves xarxes socials. Albert Comas, alcaldable del partit, al·lega que d’aquesta manera, el servei de neteja queda incomplet.

Es fa una neteja del centre del poble, més normalitzada, sabent que el centre del poble és on la gent para més atenció i és on la gent es fixa més. Com que no surt l’altra màquina hi ha zones perifèriques que no estan cobertes, és a dir que no estan en funcionament.

De fet, des del partit assenyalen que hi ha “negligències” en el servei de neteja de Calella i responsabilitzen a l’Ajuntament i a la mateixa empresa encarregada de dur a terme aquest servei, de la qual diuen que prioritza els beneficis per sobre del servei.

És un tema recurrent durant tota la legislatura, té unes responsabilitats per part de l’Ajuntament, que a parer nostre ha negligit en el servei, no ha fet bé ni les actes ni les reunions periòdiques que s’estableixen en el contracte i, evidentment, de la mateixa empresa adjudicatària, que pel fet de tenir més beneficis fan que el servei a la població sigui més baix.

El partit cupaire, doncs, demana una municipalització de l’empresa de neteja. És a dir, que sigui el consistori que gestioni el servei. D’aquesta manera, diu Albert Comas, no es prioritzarà el benefici i sí que Calella estigui neta.

Si és el mateix Ajuntament que internalitza el servei, és a dir, qui fa aquest servei, la prioritat d’aquest serà que Calella estigui neta. Per aquests motius volem que hi hagi una municipalització, és a dir, que l’Ajuntament faci aquest servei i no hagi de contractar una empresa a tercers. Per tant, l’Ajuntament hauria d’assumir el servei de forma directa i els hi surt millor de preu i un servei de més qualitat.

Per poder municipalitzar el servei de neteja s’ha de fer un estudi tècnic i polític per veure la viabilitat econòmica que, segons informa Albert Comas, ja han demanat al consistori. A més, han anunciat que faran un acte, del qual encara no hi ha data, per tractar aquesta situació i exposar les seves propostes per millorar el servei.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *