Dia Universal de la Infància: Es constitueix el tercer Consell dels Infants de Calella

consellinfants00000000

Aquesta tarda s’ha constituït el Consell dels Infants, el que correspon al curs 2018-2019. Els nens i nenes de 5è i 6è escollits consellers pels seus companys de classe han pres possessió del càrrec en un acte a l’Espai Mercat en el que han rebut els tres encàrrecs que hauran de fer durant l’any: conèixer els drets i deures dels nens, divulgar la feina que facin a les trobades del Consell i dissenyar activitats esportives per infants amb discapacitat.

La regidora d’Educació, Núria Parella, ha destacat el gran nombre de candidatures que han rebut: 51. En una entrevista a l’Info Vespre, Parella ha explicat com funciona el Consell, posant de relleu que els nens i nenes es senten orgullosos de les tasques realitzades.

Ells es reuneixen un cop al mes. Es busca el dia que és més convenient per la majoria i es reuneixen un cop al mes i del tema que treballen ells reben assessorament de tècnics municipals o externs que els hi van explicant i ells fan la feina. A més a més de l’encàrrec particular que se’ls fa, cada any se’ls explica els drets i deures dels infants i se’ls demana que els hi expliquin als seus companys. Normalment, quan la feina dels encàrrecs està feta, ells se’n senten molt orgullosos. Fa dos anys van dissenyar la ludoteca de la fira i quan hi van expliquen que és tan xula perquè la van dissenyar ells.

La regidora ha afirmat que entre finals d’aquest any i principis de l’any que ve es podrà veure per Calella el camí escolar que van dissenyar els anteriors consellers.

L’any passat van treballar camins escolars segurs, sobretot perquè poguessin passar infants que tinguessin algun tipus de dificultat. Ho van treballar molt bé i estem treballant el camí escolar que ells van dissenyar fins i tot el logo i estarà marcat al terra de la ciutat els camins més segur per anar cap a l’escola. Jo crec que això facilita que els nens puguin anar a l’escola caminant que ens deien a les sessions del Consell que ells volen anar caminant, no en cotxe, ho volen tot ample i semàfors per caminar. Dintre de les possibilitats farem tot el que puguem, però el camí ja està en marxa i jo crec que si no és a finals d’aquest any, a principis de l’any que ve tindrem el camí a punt.

El Plenari de constitució del Consell dels Infants ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, la regidora d’Educació, Núria Parella, el regidor del PSC, Josep Torres, i la regidora d’ERC, Cristina Gómez.

A continuació podeu recuperar l’acte de constitució del tercer Consell dels Infants.

També podeu recuperar l’entrevista íntegra a la regidora d’Eduació, Núria Parella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat