Metges de Catalunya convoca vaga de facultatius de la sanitat concertada del 26 al 30 de novembre

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El sindicat Metges de Catalunya ha convocat vaga de la xarxa concertada de salut amb el lema “Som metges, som sanitat i volem qualitat”. Coincidirà amb l’aturada dels facultatius dels CAPs de la xarxa pública i, en aquest cas sí, es fa extensiva als centres i dispositius de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. En concret, al CAP i a l’Hospital Sant Jaume de Calella. La vaga és en resposta al trencament de les negociacions del segon conveni col·lectiu. El president del sector de Primària ICS de Metges de Catalunya, el blanenc Javier O’Farrell, ha detallat quines són les seves reclamacions i ha demanat comprensió als usuaris.

En una entrevista al programa La Ciutat de Ràdio Calella Televisió, el representant del sindicat convocant de la vaga de metges del CAP del sector públic ha confirmat una aturada en paral·lel de tots els facultatius que pertanyen a la xarxa concertada, entre els quals s’hi compten els professionals dels dispositius calellencs de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Javier O’Farrell ha indicat que és la decisió que s’ha pres pel trencament de les negociacions del conveni col·lectiu.

La concertada, que és el XUP, que pertany al SISCAT i a la qual correspon el CAP i l’Hospital de Calella, també han convocat vaga del 26 al 30 de novembre. Inicialment està convocada perquè estan en procés de negociació per ruptura de conveni, no hi ha acord i han decidit convocar la vaga.

El portaveu sindical ha detallat quines són les demandes dels metges, la majoria compartits entre els professionals de la xarxa pública i concertada. I no únicament relatius a qüestions retributives, que també; sinó especialment en protesta per l’evident degradació del servei.

Veiem insostenible, i és una línia vermella que hem marcat, les dificultats per donar una bona atenció als pacients quan venen a la consulta, fer un bon diagnòstic, tenir temps per sentir què el passa… Hem explotat com a professionals. L’economia també és important per a nosaltres, però la qualitat assistencial, la nostra dignitat, també passa perquè puguem donar una atenció òptima.

En el cas de l’atenció primària, el sindicat reclama fixar un mínim de 12 minuts per consulta.

En el cas de la situació a l’Hospital Sant Jaume de Calella, el representant del Sindicat Metges de Catalunya ha compartit l’anàlisi que li fan els seus col·legues.

Es queixen del temps que tenen per pacient, la ràtio tan baixa de professionals en relació a la població que s’ha d’atendre, i també la falta de retribució i les diferències amb els metges de primària.

Des del Sindicat Metges de Catalunya demanen comprensió a la població per l’afectació en el servei que tindrà la vaga convocada pels dies 26 a 30 de novembre. Recordem que s’aturaran per reivindicar una millor atenció sanitària als usuaris, que som tots.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat