Dijous llarder, botifarra menjaré!

IMG_5182

Avui comença el Carnestoltes, i segons la tradició catalana això significa que a taula no hi faltarà la botifarra d’ou. És dijous llarder o dijous gras, també conegut com el dia de l’ou i el porc perquè antigament era gairebé obligatori atipar-se per poder passar millor el període de dejuni de Quaresme. La gent feia coixí menjant molta carn i aliments amb greix que després estaven prohibits. La tradició, que entronca amb la vida de pagès, continua ben viva i per això, a les carnisseries, els taulells s’omplen aquests dies de tot tipus de botifarres.

I especialment la botifarra d’ou, tal i com ha comentat la Trini de Haro, de la xarcuteria Can Prunell del carrer Sant Josep. Explica que la clau de l’èxit de la diada és la promoció que es fa entre els petits, i ens ha donat alguns consells sobre quin tipus de botifarra és més adequada per a les diferents menges.

“Potser se segueix més la costum que abans perquè a les escoles es promociona i s’explica als nens que han de portar l’entrepà de botifarra”, ha dit la carnissera calellenca. “La botifarra negra és especial per fer truita perquè és més gustosa, i la d’ou és millor per picar o menjar amb pa amb tomàquet”, recomana als seus clients.

Aquesta tarda hi haurà una celebració pública del dijous llarder a la plaça de l’Església (17.30h). Anirà a càrrec de Txikrik, que portarà un espectacle d’animació infantil amb clown, màgia, balls i alguna sorpresa.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat