Dijous s’inaugura un nou cicle de caminades per promoure els hàbits saludables

La Ruta de l’Esquirol serà la primera de les 10 sortides que s’han programat en el marc del programa “Pas a Pas, fem salut” que busca promoure els hàbits saludables entre la ciutadania i també esdevenir un espai de socialització per a persones que han patit una malaltia mental. És una iniciativa conjunta del CAP de Calella i l’Ajuntament, a través de les àrees d’Esport i Salut. Els grups sempre aniran acompanyats per professionals sanitaris que, abans d’iniciar l’activitat, oferiran una xerrada monogràfica.

Abordaran temes com la salut en la gent gran o la diabetis, coincidint amb els dies mundials en què es commemoren; però també de la salut mental, l’alimentació saludable, les malalties pulmorans o la violència masclista, tal com ha explicat Oriol Gallart, infermer del CAP de Calella i un dels responsables de la iniciativa.

Des del CAP volem donar visibilitat als dies mundials o a altres commemoracions vinculades a la salut, i això ho aprofitarem també quan hi hagi caminades (…) Hem escollit diferents temàtiques que complementin l’objectiu de fomentar l’activitat física, que la gent s’engresqui.

En paral·lel, i d’acord amb els objectius del Pla de Salut nacional, les caminades també s’han ideat com un instrument per combatre l’aïllament social.

Aïllament social es refereix a les persones que estan soles de forma no volguda. Hi ha evidència que aquestes persones tenen problemes de salut mental afegits. És una qüestió que s’ha d’afrontar de manera transversal, des de la vessant mèdica, social… I per això vam creure interessant promoure aquesta activitat perquè es puguin sociabilitzar.

Les sortides es faran tots els dijous feiners, del 3 d’octubre al 19 de desembre. No cal inscriure’s prèviament i la participació és gratuïta. Els que hi vulguin participar han d’anar el mateix dia al CAP de Calella, ser-hi a les nou del matí, perquè aquest serà el punt de sortida de totes les rutes que s’han dissenyat gràcies al suport de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Calella. Són aptes per a tots els públics, amb distàncies que van dels 3 als 5 quilòmetres.

S’entregarà un carnet a tots els participants, que se’ls segellarà en finalitzar cada caminada. Els que siguin més constants i facin el complet entraran en el sorteig d’una cistella de productes de Casa Ametller.

Cada dia posarem un segell i entre qui hagi participat a totes les caminades farem un sorteig. Així també fomentem que vinguin.

El cicle inclourà dues sortides que hauran de dissenyar els participants. Serà els dies 17 de novembre i 19 de desembre. Des de l’organització no descarten que si hi ha una bona acollida del primer cicle, aquest pugui tenir continuïtat més endavant.

 

Dates i rutes de les caminades programades:
03/10: Ruta de l’Esquirol.
10/10: Ruta del Corb Marí.
17/10: Ruta del Parc Dalmau.
24/10: Ruta de la ciutat.
07/11: Ruta dissenyada pels participants.
14/11: Ruta dels arbres.
21/11. Ruta de les Rieres.
28/11. Ruta del Camí de Mar.
12/12: Ruta panoràmica.
19/12: Ruta dissenyada pels participants.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *