L’Hospital de Calella ha rebut 200 dosis de la vacuna de Moderna per als professionals de la Corporació

moderna

El personal de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva començarà a rebre en breu la vacuna de Moderna contra la Covid, que s’administrarà en paral·lel a la de Pfizer, que ja fa setmanes que està en marxa. Se n’escollirà una o altra en funció del subministrament, sempre garantint que les dues dosis que són necessàries per al grau màxim d’immunització siguin de la mateixa farmacèutica. Pel moment, totes es destinaran als professionals sanitaris, que són un dels col·lectius del grup prioritari del pla de vacunació espanyol. El vaccí de la farmacèutica nordamericana ja ha arribat a Calella, que en centralitzarà l’administració per les característiques de conservació dels vials que en desaconsellen el seu trasllat fins als altres centres de l’organisme. És a dir, Hospital de Blanes, CAP i sociosanitaris. Per tant, tots els professionals que es cridin per posar-se-la hauran de venir a Calella, que ja en disposa de 200 dosis.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’ha explicat que les dues vacunes, la de Pfizer –que ja fa setmanes s’està administrant– i la de Moderna es punxaran en paral·lel i sempre en funció de la disponibilitat de vials. Assegurant que les dues dosis que són necessàries seran de la mateixa farmacèutica.

A partir de la primer injecció, el cos ja comença a immunitzar-se contra la Covid; però en cal una segona per aconseguir el màxim d’immunització. Entre cada dosi de la vacuna de Moderna han de passar un mínim de 28 dies de diferència.

La Regió Sanitària de Girona ha informat que també ha rebut dosis de la vacuna d’AstraZeneca, desenvolupada per la Universitat d’Oxford. En total, 3.640 vials que estan orientats al personal de les farmàcies, fisioterapeutes, psicòlegs clínics, terapeutes ocupacionals, protèsics dentals, logopedes, veterinaris, nutricionistes, podòlegs i optometristes a més de membres de col·lectius essencials com ara professionals dels cossos de seguretat i d’emergències i funcionaris de presons. Les vacunes s’han començat a administrar aquest dimecres des de 37 punts d’arreu de Catalunya

De les tres vacunes aprovades per l’Agència del Medicament Europeu, la d’AstraZeneca és la que té més facilitat a l’hora de conservar i transportar, ja que necessita una temperatura d’entre 2 ºC i 8 ºC. Aquesta vacuna està dirigida a persones d’entre 18 i 55 anys i que no pateixin cap malaltia crònica greu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat