Dimitri Terentiev (alcaldable PP): “La manera d’ajudar al comerç és liberalitzar-lo”

L’alcaldable del PP a les properes eleccions municipals, Dimitri Terentiev, reclama liberatlizar els horaris comercials a Catalunya. Terentiev considera que s’ ha de deixar als comerciants que obrin quan calgui i s’enmiralla en el model de comerç de Platja d’Aro per portar a Calella establiments de luxe.

El cap de llista a les properes municipals pel Partit Popular a Calella considera que cal deixar que els comerciants guanyin diners i que la manera d’aconseguir-ho es que puguin obrir quan vulguin. Ha dit que molts turistes, especialment compratiotes seus de Rússia, voldrien poder comprar al migdia i es troben que els comerços estan tancats «fent la migdiada». El candidat popular posa com exemple la localitat de Platja d’Aro, on diu que hi ha comerços de luxe que obren cada dia.

Crec que el comerç és un tema privat dels comerciants i la manera d’ajudar-los és liberalitzar-lo i deixar-los fer les coses. El mercat ho posa tot al seus lloc. Comparant el tema amb Platja d’Aro. Per què hi ha botigues molt luxoses i molt cares totes obertes i guanyen diners? Allà camines i no hi ha botigues de la gent de Bangladesh, Pakistan, de xinesos, perquè no s’implanten perquè no tenen lloc perquè allà jo puc anar un diumenge i passejar

Terentiev ha posat èmfasi també en la necessitat d’allargar la temporada turística els mesos de desembre, gener i febrer. El candidat del PP afirma que molts turistes russos vindrien però actualment es troben els hotels tancats. Terentiev diu que obrir aquestes places hoteleres a preus molt econòmics permetria tenir ocupació tot l’any.

El tema de turisme és allargar la temporada. Aquí vindrien molts més, per exemple, russos al desembre, al gener i al febrer, però estan tots els hotels tancats. Per què estan tancats? perquè se suposa que no bé ningu. Per què venen? perquè és molt barat. Hi han avions a Girona a 60 o 70 euros pel trajecte. Si Calella tingués capacitat hotelera barata a la temporada baixa és molt provable que puguin venir

Dimitri Terentiev ha explicat al programa La Ciutat de Ràdio Calella que va nèixer a Moscou i va arribar a Catalunya els anys 90. Terentiev es considera d’esquerres i és molt crític amb el comunisme. L’alcaldable popular afirma, fins i tot, qualifica l’alçament militar franquista i la posterior dictadura com «una jugada perfecta» per evitar que l’Estat espanyol caigués en mans del comunisme.

L’any 45 l’Unió Soviètica havia annexat mitja Europa. Mitja Alemanya,. Polònia, Hongria, Txèquia, Eslovàquia, Iugoslàvia, Bulgària… Després s’havia expandit a Àsia, Xina, ha pogut expandir-se a països centreamericans com Cuba, Nicaragua, era la idea és el que jo havia estudiat… (Vostè troba que encara vam sortir ben parats amb la dictadura franquista?)… Allò que ha sigut oposar-se als russos a quedar-se amb Espanya perquè és el que anaven a fer ha sigut una jugada perfecta

Dimitri Terentiev també ha parlat de la necessitat d’arranjar les instal·lacions esportives de Calella, com és el cas del Pavelló que necessita posar parquet o crear un espai d’skate park per als més joves.
El cap de llista del PP també afirma que a Calella hi ha un problema d’ordre públic perquè a molts indrets es fuma cànnabis. Terentiev ha dit també que el número 2 de la candidatura popular serà Miquel Campoy.

Podeu recuperar l’entrevista que li hem fet a Dimitri Terentiev aquest matí al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *