Dispositiu especial dels ADF per una de les nits més perilloses de l’any

Imatge d'arxiu.

Amb els boscos més secs a causa de la falta d’aigua, els ADF han preparat un dispositiu especial per la revetlla de Sant Joan. Des del cos celebren que s’arribi al 23 de juny “una mica més tranquils” gràcies a les pluges de les últimes setmanes. Tot i així, en ser una de les nits amb més riscos d’incendi de l’any, a l’Alt Maresme es mobilitzaran 9 voluntaris i 4 vehicles operatius entre les 17 h del diumenge i les 3 de la matinada del dilluns 24. Calella, segons el Mapa de Perill Bàsic d’Incendi Forestal, rep l’etiqueta de risc moderat de 2 de 5 nivells.

La nit de Sant Joan és una de les més perilloses de l’any pel que fa als incendis. Els ADF Alt Maresme, per això, encaren la d’aquest 2024 “una mica més tranquils” per les pluges de les últimes setmanes. Tot i això, en el context de sequera actual els boscos estan més secs del que és habitual i augmenta el risc d’incendi. De fet, segons l’actualització d’aquest 2024 del Mapa de Perill Bàsic d’Incendi Forestal, Calella presenta un grau moderat, a un nivell 2 de 5 d’ignició.

Per tal d’evitar focs en zones forestals, els ADF Alt Maresme han preparat un dispositiu especial amb 9 voluntaris i 4 vehicles, dels quals 3 són d’aigua lleugers i 1 de coordinació. Estarà operatiu des de la tarda del dissabte 23 a les 17 h a les 3 de la matinada del dia 24, coordinat amb els parcs de bombers i les policies locals. Donarà cobertura a Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat de Mar i Palafolls.

Així mateix, es coordinarà amb els ADF Tordera i Vallalta. Sumant les seves dotacions, es disposaran d’un total de 6 vehicles d’extinció amb kit d’aigua, 1 de coordinació i una vintena de voluntaris a la zona. A tot el Maresme seran 51 voluntaris i 25 vehicles.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.