Diumenge arrenca la 49a edició del Concurs de Teatre Amateur amb una selecció pensada per atraure el públic jove

Joventut Artística ha fet la selecció de les seves obres pensant en el públic més jove. Des de l’associació volen apropar el jovent al teatre, sense deixar de banda el públic més fidel. Per això han fet una tria d’obres actuals, més transgressores i atrevides, sense oblidar els clàssics que mai fallen. La 49a edició del Concurs de Teatre Amateur arrenca aquest cap de setmana amb descomptes pels joves de fins a 25 anys.

Enguany Joventut Artística ha volgut canviar “el xip” i donar un altre aire a les representacions que es podran gaudir a l’Orfeó Calellenc. Des de l’entitat treballen per poder atreure el públic més jove a consumir teatre.

D’altra banda, asseguren, no han volgut deixar de banda el públic “més gran”, que segons ells és “el més fidel”, per això han volgut obrir el ventall a obres més contemporànies, però sense oblidar els clàssics que més agraden, així ho confirma Ariadna Serra, membre del jurat.

Volem obrir-ho, no volem que hi hagi només un determinat públic ens agradaria abastar totes les edats possibles. Per tant, hem de tenir obres més contemporànies, de temes actuals, més esgarrapadores, més pocavergonyes i més atrevides. Que donin un ventall més ampli de missatges i que no es quedin amb les obres clàssiques que estan molt bé i que s’han de continuar representant, però donant suport cada vegada més amb un teatre més actual.

Per Nil Pera, membre de la junta de Joventut Artística, el fet que els joves no assisteixin al teatre és un problema de base, ja que es pot consumir “cultura amb un sol clic”.

És un problema de base, a nivell de país. Al final tenim a l’abast consumir cultura, tenim Netflix i clar tenir-ho tot a l’abast d’un clic des del sofà de casa és molt més còmode. No és el mateix estar-ho veient a través d’una pantalla que en directe, el caliu, els aplaudiments l’emoció… És molt diferent, no és només l’experiència d’anar al teatre, sinó tota la comunitat que està al voltant.

Aquesta 49a edició del Concurs de Teatre Amateur «Premi de Calella» engegarà diumenge a les 18 h amb l’obra “La Pepa maca“, interpretada per l’Elenc Artístic Arbocenc. El seu director, Xavier Canals, dona unes pinzellades sobre aquesta representació.

Te unes connotacions molt especials, és una tragicomèdia costumista. És un drama, però té unes pinzellades, té unes escenes divertides, animades, fins i tot, ratllant el punt còmic, molt finament. És una obra que agrada a aquest tipus de públic que nosaltres normalment trobem al teatre amateur.

El preu de les entrades és de 8 euros per socis i 10 pels que no ho són. També es pot adquirir l’abonament per veure totes les obres, com ja es va fer l’any passat, que només es podrà comprar aquest diumenge en físic per 65 euros pels socis i 80 per la resta. Els joves de fins a 25 anys podran comprar les entrades per només 5 euros.

Per fer-ho es poden comprar al portal web de l’entitat cultural, o també a taquilla tots els diumenges de 13 h a 14 h i 45 minuts abans de l’obertura de portes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *