Neix la Fundació Crea Dance, la primera companyia de dansa resident del Maresme

La primera companyia d’arts escèniques resident a Catalunya s’instal·larà al Maresme. Es tracta de la Fundació Crea Dance, creada per Maria Rovira. L’entitat tindrà seu a Mataró i sorgeix perquè els artistes maresmencs puguin tenir projecció professional i internacional sense haver de marxar fora. La Fundació, impulsada pel Consell Comarcal del Maresme, és pionera a Catalunya.

El projecte de la Fundació Crea Dance és pioner i aspira a poder impulsar els artistes maresmencs sense la necessitat de marxar. Des del Consell Comarcal, col·laboren amb aquest projecte, Joaquim Arnó, el seu vicepresident primer, explica per què han decidit implicar-se.

El que es busca és, per exemple, totes les persones que es dediquen a la dansa a la música i que volen tenir una projecció professional han de marxar del Maresme. Si tenim un instrument que els permet projectar-los a nivell professional arreu del món, ho facilita encara mes. Aquest trampolí fa que les arts escèniques es pugui practicar i introduir-les dintre la societat del Maresme, a fi que la creativitat i l’activitat física pròpia la podem expandir a tot el territori.

A part de l’organització de grans esdeveniments, que servirà com deia Arnó, per impulsar i projectar els artistes maresmencs internacionalment, la Fundació vol ser una eina de transformació social amb l’objectiu de millorar la vida de les persones. Les línies d’actuació seran la gent gran, la infància, l’adolescència i les persones amb diferents capacitats.

Volem fer-ho, també, a través d’un programa social que persegueix incentivar la gent gran, a fer activitat, a les entitats socials de les persones amb diferents capacitats per poder-les integrar i també a la infància i a les persones en risc d’exclusió social. El fet de practicar les arts escèniques en aquests col·lectius fa que s’integrin a la nostra societat.

La idea, diu Arnó, és que els professionals puguin tenir una estabilitat econòmica sense la necessitat de marxar del Maresme. Així doncs, a més de participar en les funcions, també impartiran classes, així ho explica Joaquim Arnó.

Que l’ocupació la puguem tenir no només fent feines professionals sinó transmetent a la nostra societat els seus coneixements. Dedicar les seves hores de treball, una part als assajos i a la perfecció, però també unes hores de feina dedicades a donar aquests tipus de classes i assistència als col·lectius als quals m’he referit abans.

Des de la Fundació i el Consell Comarcal ja estan treballant per preparar la programació que faran els professionals. A més, s’està contactant amb diverses entitats de la comarca per promocionar i impulsar el projecte per tot el Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *