Divendres decauen les restriccions que afecten drets fonamentals

Nou pas en la desescalada. A partir de divendres tornaran a estar permeses les reunions socials de més de 10 persones. El Govern ha decidit no prorrogar més les restriccions per la pandèmia que afecten drets fonamentals. També desapareixen les restriccions d’aforament als actes religiosos i es permetran les manifestacions en moviment.

També s’amplien altres aforaments, com el de públic assistent a competicions esportives i, a tocar de la Diada de l’11 de setembre, es permeten les manifestacions no estàtiques, prohibides fins ara. Segons el govern, però, el “gruix” de les restriccions es mantenen. Totes aquestes flexibilitzacions corresponen a la desescalada “quirúrgica” que vol fer el Govern de la Generalitat, tal com exposava la portaveu, Patrícia Plaja.

En la propera resolució del Procicat ja no apareixeran aquelles mesures restrictives que afectaven els drets i llibertats de les persones. El Govern sempre ho ha tingut molt clar, intentaria que aquestes mesures fossin quirúrgiques. El gruix principal de les recomanacions continuen gairebé igual.

Un dels factors que en permetrà l’obertura serà la reducció de les persones ingressades a les UCI a menys de 100, que en data d’ahir n’hi havia 316.

El que sí que es manté, però és la limitació d’horari a la restauració, comerços, equipaments esportius i culturals que hauran de continuar tancant no més tard de les 00.30 h.
En bars i restaurants també es manté el màxim de 10 persones per taula a les terrasses i espais a l’aire lliure, i 6 a l’interior, amb exempció per les persones que pertanyin a la bombolla de convivència.

El comerç, tant al detall com els centres comercials, mantenen el límit del 70% d’aforament.

També és d’un 70% l’aforament màxim en activitats culturals com cinemes o teatres, biblioteques, salons de jocs i assemblees d’entitats culturals, esportives o associatives.

L’assistència màxima a activitats culturals és de 1.000 persones en espais interiors i 3.000 a l’aire lliure o espais interiors amb ventilació reforçada, i estan obligats a fer control d’accessos i assignació prèvia de seients. Les festes majors i activitats populars estan permeses però sense aglomeracions, en espais perimetrats i seients assignats.

I respecte al passaport Covid que algunes comunitats autònomes ja han demanat poder aplicar per, de moment el Govern de la Generalitat ha descartat la seva implantació. Plaja ha reiterat que no es tiraran endavant mesures que puguin discriminar a ningú.

No ho té sobre la taula el Govern la implantació passaport Covid. A l’estat espanyol hi ha 4 comunitats que ho han volgut aplicar i la justícia els hi ha aturat. Nosaltres ara no ens ho plantegem. I repetim, no tirarem endavant cap mesura que pugui discriminar a ningú.

En canvi, sí que ha confirmat que s’està treballant en fórmules perquè es vacunin aquells qui encara no ho han fet, com oferir descomptes en espectacles i albergs als joves que es vacunin.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *