Pilar Rocafort (ERC): “Tenim un bon gruix de diputats independentistes que portaran la veu al Congrés”

ERC revalida la victòria del 28-A però perd vots en unes eleccions generals en què la participació ha baixat gairebé 9 punts. Els republicans han obtingut el 25,64% dels vots, respecte al 29,34% d’ara fa set mesos.

Pilar Rocafort, regidora d’ERC, en declaracions a Ràdio Calella TV, ha volgut mostrar l’agraïment del partit pel suport que han tornat a rebre tant en l’àmbit local, com en l’àmbit català, però també han qüestionat el sentit d’aquesta repetició electoral que ens duu a escenaris pràcticament calcats als de l’abril.

Ens agradaria plantejar el sentit d’aquesta repetició electoral, que s’ha fet davant la impossibilitat d’acordar un govern progressista. Nosaltres remem cap a una altra banda, però és cert que aquesta repetició electoral ha desemmascarat i donat força a l’extrema dreta, que és Vox. Per tant penso que com a país, contents de tot el gruix de diputats independentistes que portaran la veu al congrés.

Pel que fa al possible pacte PSOE-PP, des d’ERC Calella consideren que “s’entreveu” que en l’àmbit de les elits espanyoles és la gran coalició que interessa.

Rocafort també ha volgut deixar clar que l’independentisme persisteix malgrat que la duresa de la situació i ha llençat un recordatori als líders socials i polítics empresonats i a l’exili, assegurant que no hi són tots.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.