Podem vol que tots els ajuntaments apliquin la llei 24/2015

Ajuntament Vell, dissabte

Podem considera que la llei 24/2015 del Parlament de Catalunya que aborda els mecanismes per lluitar contra els desnonaments i els casos d’emergència social no és prou coneguda a la societat.

Segons aquest partit polític, no és tampoc coneguda entre jutges, advocats i els propis ajuntaments que són en última instància els que l’han d’aplicar. Així de contundent s’ha mostrat la senadora d’En Comú Podem per Tarragona, Celia Cánovas, durant un acte a Calella: “Molts jutges i molts advocats no saben que existeix aquesta llei. Que hi ha molts procediments hipotecaris que s’han posat en marxa i no s’ha respectat en cap moment el que marca aquesta llei. Jo ho dic com a advocada de professió i senadora, que hem d’impulsar des dels col·legis d’advocats el seu coneixement, per tal que l’apliquin i s’esforcin perquè els jutges coneguin i apliquin la llei. També és important que tots els ajuntaments, inclòs el de Calella, coneguin la llei i l’apliquin”. 

Davant d’aquesta situació, les seccions locals de Podem Calella i Pineda han fet aquest dissabte a l’Ajuntament Vell una xerrada per parlar d’una llei que va néixer d’una Iniciativa Legislativa Popular, promoguda per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC, per afrontar de manera urgent l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica a Catalunya.

Podem afirma que la lluita i la constància de diverses plataformes ciutadanes i sobretot de moltes persones han aconseguit que Catalunya sigui pionera a l’Estat en tenir una llei que contemplés el dret a aconseguir una alternativa habitacional als desnonaments, així com evitar la pobresa energètica, garantint entre altres coses la implicació de les administracions locals i les ajudes que evitin el tall dels subministraments bàsics en els casos d’impagament per falta de recursos econòmics.

Cánovas va estar acompanyada del membre de la PAH, activista social i membre de Podem, Rafa García.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *