Dos equips de Calella participaran a la marxa Montseny-Costa Brava del 29 de juny

Dos equips formats a Calella participaran a la cursa Montseny-Costa Brava. Es tracta d’una marxa de resistència no competitiva sinó solidària ja que tot el que es recapti anirà a benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu i el seu projecte #ParaLosValientes que té com a objectiu la creació del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, el centre oncològic infantil més gran d’Europa.

Es tracta de Els Xipirons i el Tassu’s Equip. Un representant de cadascun dels equips, Jordi Bosch i Quim Lloret, ha vingut al programa La Ciutat per parlar-nos de com va sorgir la idea i fer una crida a que tothom que vulgui faci un donatiu per a la marxa o formi un equip perquè hi ha temps fins el 20 de juny.
De fet, per participar-hi, els equips han d’apuntar-se i el preu d’inscripció és de 1.000 euros mínim.
Els dos equips han volgut deixar clar que la marxa no és una competició sinó una excusa per ser solidaris amb aquesta causa que necessita els diners per poder tirar endavant.

Jordi Bosch és un dels integrants de Els xipirons, que pren el nom de apel·latiu carinyós que se’ls dona als nens i nenes que estan malalts de càncer i estan superant un procés de quimioteràpia.

Bàsicament perquè em vaig permetre el luxe d’agafar un nom molt carinyós. El nom de Xipirons és el nom que reben tots els nens que esta ingressat a la 8 ena planta de Sant Joan de Déu, que és on reben tractament. Xipirons per l’absència de cabell i les ganes d’abraçades dels nens ens recorden a aquest petit animaló, peladet i amb molts braços. Ho vaig comentar a la colla, a l’equip i els va agradar molt el nom perquè entenem que fem arribar aquest missatge

Quim Lloret forma part del Tassu’s Equip i explica com va sorgir la idea de participar.

Ens vam assabentar que hi havia aquesta cursa, a una parella que són molt amics meus i els va fer gràcia apuntar-se. I vaig pensar “jo també la faré”. Estic preparat? no però ja hi arribarem i mica en mica hem anat fent el grup i encara els va fer més gràcia (en saber que hi havia un altre equip) ells ens van felicitar de seguida

La marxa és de 70 quilòmetres  en relleus i portarà als participants des de Sant Marçal fins a Blanes, unint el Parc Natural del Montseny i la Costa Brava. De moment, hi ha 49 equips apuntats i s’han recaptat 58.000 eruos, tot i que encara calen molts diners més poder tirar endavant el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona. De moment, es van aconseguir els 30 milions d’euros necessaris per construir-lo però en calen 30 més pel manteniment i la maquinària.
Cada any diagnostiquen 215 casos nous del càncer infantil, considerat una malaltia de les denominades «rares» i cal invertir més en tractaments especialitzats i investigació.
Els donatius de la inscripció van a parar a l’organització de la marxa i van directament a la campanya #ParaLosValientes
Els Xipirons han recaptat de moment 930 euros i el Tassu’s Equip 1.400.

Qui vulgui fer el seu donatiu, pot entrar al web de la marxa www.montsenycostabrava.com

Podeu veure l’entrevista que les hi hem fet aquest matí aquí :

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *