El Suris renuncia a la plaça de Superdivisió femenina i es queda sense Xuan Zhang i Feher

Gabi Feher, Alba Fernández i Sofia Xuan Zhang han estat les jugadores del Suris
Gabi Feher, Alba Fernández i Sofia Xuan Zhang han estat les jugadores del Suris

El Suris Calella no jugarà a Superdivisió fememina la pròxima temporada. El CTTC ho ha confirmat a les últimes hores, tot anunciant també que les seves dues jugadores estrangeres, Sofia Xuan Zhang i Gabi Feher, deixen l’equip per fitxar pel Vic. El director tècnic del club, Aitor Puig, i l’entrenadora del Suris, Jèssica Hernández, van passar ahir pel programa La Banqueta per fer balanç d’una temporada que tanquen amb un sentiment agredolç: han complert els objectius però es veuen abocats a tancar el cicle en què l’equip femení ha destacat per sobre de la resta de clubs esportius calellencs militant a la màxima categoria del tennis taula estatal.

Aitor Puig confirmava ahir a La Banqueta la decisió del club de renunciar a la plaça de Superdivisió tot i que el Suris s’ha guanyat la permanència a la pista. Ho ha fet amb un equip que també patirà canvis, ja que s’ha donat el vist-i-plau a la sortida de Sofia Xuan Xhang i Gabi Feher, entre d’altres, per motius pressupostaris.

Per situacions particulars de cadascuna d’elles, també del club a nivell esportiu i pressupostari; hem cregut que era el moment del canvi. Es va prendre la decisió, elles hi surten guanyant i nosaltres estem contents per elles; i haurem de veure què suposa això per al club. Aquesta història ja ens va passar fa uns anys i va acabar donant-nos una empenta més forta per seguir. És un cicle que s’acaba i que potser d’aquí a un temps podrem repetir.

El director tècnic del CTTC avançava com quedarà integrat l’equip de Divisió d’Honor femenina sense les dues jugadores estrangeres, que han fitxat pel Vic.

Tenim a l’Alba Fernández i la Clàudia Pérez, que ja han jugat a Súper. Era una categoria amb la que podíen aprendre però s’ha arribat a un nivell complicat per a elles. La Divisió d’Honor és una categoria més bona per a elles, tindran l’al·licient, i llavors comptem amb l’Elisabeth Cabanes, que ja ha jugat amb nosaltres aquesta temporada. I completarem amb les jugadores més petites; però en principi, aquest és l’equip base.

El Suris Calella ha acabat la lliga en vuitena posició, a sis punts del descens. L’entrenadora de l’equip, Jèssica Hernández, ha reconegut que el rendiment va baixar a partir de la segona volta però dona per bona la temporada, havent assolit l’objectiu de la permanència.

El que volíem era quedar entre les 4 primeres a la primera volta, i objectiu aconseguit; i després mantenir-nos, també aconseguit. Vam tenir mala sort perquè podríem haver lluitat pel títol de Copa, però les lesions venen com venen.

Tant l’entrenadora del Suris, que deixarà de dirigir exclusivament l’equip femení per dedicar-se també al Termotur, com el director tècnic han valorat la temporada assegurant que ha estat molt complicada.

Complicada i diferent, però són cicles que un club ha de viure en allò bo i el que és dolent. Sempre em quedo en la part positiva de les coses: la sort de portar un equip amb la Gabi, la Sofia i l’Alba; haver-ho compartit amb l’Svetlana Mayorova (…) La llàstima és com s’ha arribat al final perquè ja estava tot parlat. Que la Gabi Feher acabés amb una lesió després de la seva trajectòria, no s’ho mereixia.

La pròxima temporada 2019-2020, els primers equips masculí i femení del CTTC jugaran a Divisió d’Honor, després que el Termotur aconseguís l’ascens de categoria a finals d’abril.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat