L’ecoswimming: la novetat de la quarta temporada de Vies Braves a Calella

Imatge d'arxiu

La natació ecològica consisteix en nedar o fer snorkel en aigües obertes de forma recreativa i aprofitar-ho per agafar brossa del fons marí. És una de les modalitats que s’ha incorporat a l’oferta d’activitats de la quarta temporada de Vies Braves que ja ha començat a Calella, abans de l’habitual i com a conseqüència de la bona acollida que ha tingut i d’una demanda que ha anat creixent edició rere edició. Participar-hi és gratuït i només cal inscriure’s prèviament perquè les places són limitades. El nedador Jordi Corominas és l’encarregat de dinamitzar l’itinerari segur calellenc i ha animat als locals a descobrir-lo.

Ha començat la quarta temporada de Vies Braves a Calella. L’itinerari marí que hi ha dissenyat parteix de la Roca Grossa i arriba a la Platja de Garbí, a l’alçada del carrer Garbí. Un tram d’1 quilòmetre de distància que combina sectors de roca i de sorra, amb presència de la posidònia. Aquest és l’ecosistema marí que es pot descobrir participant a les activitats que dinamitza el nedador Jordi Corominas, enguany amb la novetat de la modalitat més ecològica de la natació a mar obert.

Fem sessions d’iniciació, d’snorkle, i aquest any hem posat de moda l’ecoswimming. És una modalitat de natació sostenible en què ens dediquem a recollir deixalles i plàstics, amb una presència que ha anat a més al mar, i així aportem el nostre granet de sorra perquè recuperi el bon estat.

via bravaLes activitats de les Vies Braves s’adrecen a tots els públics, des dels més grans als petits que tot just han après a nedar, sigui quin sigui el seu nivell. Explica Corominas que tenen molts participants arribats d’altres punts de Catalunya -de Barcelona especialment- i turistes que passen les vacances a Calella. Però recorda que les seves propostes també s’adrecen als locals i els anima enèrgicament a descobrir-les.

Tindran temps fins a finals d’agost gràcies a una programació que al conjunt de Vies Braves de l’Alt Maresme s’ha ampliat com a conseqüència de la bona acollida que tenen.

Normalment començàvem al juliol fins a l’agost, l’any passat ja vam avançar-ho 15 dies de juny; i aquest any hem repartit més les sessions, bona part concentrades al juliol i agost, però hem començat al maig perquè la gent ens ho demanava.

La participació a les activitats està limitada a 15 persones per guia i cal inscriure’s prèviament a viesbraves.com. Al portal web també hi ha el detall de la programació que es pot fer a tot el litoral català i informació sobre el material que cal portar.

Són activitats gratuïtes però sí que es demana una fiança de 5 euros en el moment de la inscripció per garantir un mínim compromís.

Tenim una assegurança per l’activitat i obliguem a inscriure a la gent perquè hi entrin. És gratuït però fem pagar una fiança de 5 euros que es retorna a l’inici de l’activitat. La gent ho agraeix perquè la gent es quedava sense plaça tot i que la gent no es presentés.

La pròxima activitat de les Vies Braves es farà el diumenge de Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, el 16 de juny. Serà una sessió de natació guiada per a participants de nivell intermig, i d’una distància d’entre 500 metres i 2 quilòmetres, depenent de les característiques del grup.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *