Apareix morta a la platja de Calella una tortuga de 200 quilos

La troballa l’ha fet un ciutadà a primera hora d’aquest matí i s’ha acordonat la zona a l’espera de l’arribada de membres dels Agents Rurals. En comprovar l’avançat estat de descomposició de l’animal, s’ha procedit a la seva retirada sense fer-ne trasllat a les institucions científiques. Es tractava d’una tortuga llaüt, una espècia protegida i amb una presència escassa al Mediterrani.

La tortuga llaüt és la més gran de totes les tortugues marines. Un exemplar, de 200 quilos, aproximadament, ha aparegut mort aquest matí a la platja de Calella, aixecant força expectació i comentaris a les xarxes socials.

Fonts dels Agents Rurals han confirmat a Ràdio Calella TV que degut a l’avançat estat de descomposició de l’animal s’ha descartat l’opció de practicar-li una necròpsia per determinar-ne les causes de la mort.

La tortula llaüt es troba en tots els oceans del planeta però està greument amenaçada per les xarxes de pesca, la contaminació i la urbanització del litoral. Figura en la llista de les espècies vives en vies de desaparició i és objectiu de convenis internacionals de protecció i de conservació.

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. 20/09/2017

    […] of Agriculture officials said this particular creature was in an advanced state of decomposition, reports Radio […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *