El 2022 va ser l’any més càlid al Maresme

Quim Serra

El Maresme va viure el seu any més càlid, des que es tenen registres, l’any 2022. Així ho ha confirmat el meteoròleg Quim Serra en declaracions a Ona Maresme. Amb motiu dels 3 anys de l’aparició del temporal «Glòria» l’home del temps del Maresme ha assegurat que la comarca ja s’ha recuperat, però que es podria tornar a repetir.

Avui fa 3 anys que el temporal Glòria va sacsejar tota la comarca del Maresme. Quim Serra, meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, ha assegurat que tot i les destrosses que va causar ja s’ha recuperat la normalitat.

Amb tot, afirma que a causa de la zona on es troba el Maresme, aquest fet podria tornar a passar i explica per què.

Estem a una zona entre mig camí entre les zones més càlides de l’hemisferi nord com és el desert del Sàhara i el pol nord que és la zona més freda de l’hemisferi nord. Llavors ens poden afectar irrupcions d’aire càlid com tot el contrari, aquesta barreja de masses d’aire acaba formant borrasques amb més o menys intensitat, perfectament es pot tornar a produir un altre Glòria, en qualsevol moment.

No obstant això, ha volgut destacar el problema del canvi climàtic. Quim Serra ha afirmat que l’any passat va ser el més càlid des que es tenen registres i que la temperatura podria seguir augmentant.

Fins al 2022 l’any més càlidque teníem registrat va ser el 2007, la temperatura mitjana va ser de 16,7 graus. Hem de tenir en compte que la mitjana dels últims 30 anys al maresme és de 15,9 graus. El 2022 la temperatura mitjana va ser de 17,3 graus. Ha estat amb escreix l’any més càlid i malauradament sembla que serà la tendència que anirem tenint.

Al gener sembla que les temperatures «són més normals» per l’època de l’any. El cap de setmana, però, les temperatures mínimes seran més baixes del que tocaria, fet que podria comportar glaçades a la zona costanera.

El cap de setmana sembla que les mínimes seran més baixes, ja no seran tan normals perquè no és normal que glaci a la costa. Sembla que aquest dissabte, i sobretot la matinada de diumenge, això podria arribar a passar, 0 graus, algunes dècimes positives, algunes dècimes negatives, això podria passar, pràcticament, a la línia costanera. Ja estaríem parlant de temperatures una mica més fredes del que és normal aquí.

Tot i això, Quim Serra, assegura que la situació amb el canvi climàtic és preocupant i que, en la majoria de casos, estem dos graus per sobre de la mitjana climàtica.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *