El Festimatge anuncia els premis Trofeu Torretes de Curtmetratges i de Fotografia

"Lo efímero", de Jorge Muriel, ha guanyat el 27è Trofeu Torretes de Curtmetratges.

Compte enrere per al Festimatge 2021, que se celebrarà del 10 d’abril al 2 de maig, amb projecció de curtmetratges i exposicions fotogràfiques que ompliran Calella de cultura audiovisual. Aquests dies s’han donat a conèixer els guanyadors dels Trofeu Torretes que Foto-Film convoca per a les categories de curtmetratges i fotografia. El primer ha estat pel film “Lo efímero” del realitzador madrileny Jorge Muriel, sobre la història de dos desconeguts que es troben en un vagó de metro. El premi fotogràfic calellenc, un dels més prestigiosos que es concedeixen a l’Estat, se l’ha emportat l’irlandès John Sheridan, especialista en retratar persones i posar el focus en la seva expressió i els paisatges que l’envolten.

Jorge Muriel ha escrit i dirigit el curtmetratge guanyador del Trofeu Torretes del 2021, a més dels premis Ales que el jurat concedeix a la millor direcció i a la millor interpretació coral per al paper que fan els actors Miguel de Ramiro, José Luís de Madariaga i Norberto Arribas. Lo efímero explica la història de dos desconeguts que coincideixen en un vagó de metro a petar i, a partir d’aquesta trobada casual, es retroben amb el seu passat. El film va ser un dels nominats als Premis Goya del 2020.

El treball ha estat reconegut d’entre els 676 que s’han presentat a la convocatòria d’aquests 2021, procedents de països tan diversos com Veneçuela, Palestina o Bangladesh.

El Premi d’Honor del Trofeu Torretes de Fotografia pel treball que ha obtingut la millor puntuació del jurat ha estat aquest 2021 per a l’irlandès John Sheridan. La seva fotografia rural, en la faceta de paisatgista i retratista, li ha valgut un dels premis més prestigiosos que es concedeixen a l’Estat. Ell mateix ha comentat a les seves xarxes que la notícia l’ha fet pujar en un núvol i ha anunciat que serà aquí per recollir el premi i assistir a les exhibicions que hi haurà durant el Festimatge.

sheridan

sheridan 2

1.000 metres quadrats d’exposició a la Fàbrica Llobet-Guri

Durant les tres setmanes del Festimatge, que s’inaugurarà el dissabte 10 d’abril, es podrà visitar l’exposició col·lectiva dels guanyadors del Trofeu Torretes. A més, s’hi trobaran els treballs d’altres autors com Jordi Borràs, que l’any passat ja havia confirmat participació al certamen calellenc amb la mostra El dia que vam dir prou. És una selecció de les més de 30.000 fotografies que va fer durant l’onada de protestes i incidents que van tenir lloc en resposta a la sentència del judici per l’1-O.

Al primer pis de l’Ajuntament Vell hi haurà l’exposició principal del festival. El lloc decisiu, de l’artista belga Pierre Radisic. Un conjunt d’imatges que retraten la costa del Maresme, amb una visió minimalista i geomètrica, que creen un univers que recorda Mondrian o els colors de Hockney.

Radisic

Pierre Radisic

Durant el festival s’han programat visites guiades i tallers fotogràfics sobre 3D i amb dispositius mòbils. Caldrà inscripció prèvia.

Projecció dels curtmetratges finalistes de les dues últimes edicions

Tots els treballs premiats en el Trofeu Torretes de Curtmetratges, així com una selecció dels que s’han presentat, es projectaran entre el 10 d’abril i el 2 de maig a la Sala Mozart (19h). Seran passis diaris, amb una programació de màxim sis films.

L’organització ha anunciat que també es podran veure els curtmetratges de l’edició passada, que no es va poder celebrar degut a la pandèmia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *