L’associació d’usuaris de mobilitat personal demana canvis en la prohibició d’utilitzar el patinet elèctric al transport públic

patinet

L’Associació d’usuaris de mobilitat personal es reunirà dilluns al Parlament per demanar canvis, després de la prohibició de pujar els patinets elèctrics al transport públic. El seu president, Rafael Cisa, demana que deixin passar els patinets més petits i que estiguin en bon estat. A més, assegura, que els vehicles de mobilitat personal formen part de la solució a la contaminació i que s’ha d’ajudar els usuaris que l’utilitzen.

Arran de l’incendi d’un patinet elèctric al vagó d’un Ferrocarril de la Generalitat es va decidir prohibir pujar el patinet elèctric al transport públic. La normativa entrarà en vigor a partir de l’1 de febrer i des de l’Associació d’usuaris de mobilitat personal demanen canvis.

El seu president Rafael Cisa, en declaracions a Ona Maresme, ha destacat que el problema no són els patinets, i que no s’encenen per si sols, sinó que el problema és quan han estat manipulats. Per això, el que suggereixen des de la seva associació és deixar passar els més petits i que estiguin en bon estat.

El que proposem és que permetin pujar al transport públic els patinets petits de menys de 25 quilos, que no tinguin cap trompada i que estiguin nets i no estiguin manipulats. Els guàrdies de vigilància ho poden filtrar i amenaçar amb una multa si ho incompleixen. Els patinets petits són els que tenen menys autonomia i els seus usuaris no es poden permetre el luxe de fer el trajecte gastant bateria. A més no tenen cap risc d’incendi.

Rafael Cisa espera poder convèncer els polítics perquè aquesta normativa no sigui tan dràstica. De fet, ha confirmat que dilluns mantindrà una reunió al Parlament per exposar els seus arguments i mirar de trobar una solució.

M’han convocat el dilluns al Parlament per parlar amb alguns partits polítics i exposar solucions, i ajudar-los a prendre les millors solucions que protegeixin els ciutadans i també protegeixin els drets d’alguns ciutadans que veuran perjudicats greument els seus trajectes per anar i tornar de treballar.

Tot i que ha reconegut que l’incendi de patinets pot «espantar els polítics i els directius del transport metropolità» recorda que aquests vehicles de mobilitat personal són ecològics i formen part de la solució per lluitar contra la contaminació.

El que diem és que els patinets en si no son cap de problema, sinó part de la solució als dos-cents anys que estem cremant combustibles fòssils i que hem fet una porqueria a l’atmosfera que ens està perjudicant. Els patinets formen part de la solució. Volem conciliar-nos amb la ciutadania, som partidaris de fer la feina ben feta. Ha sigut gent que ha descobert els patinets i han reduït de manera dràstica la saturació del trànsit i la pol·lució. Ajudem a la gent, no els hi posem bastons a les rodes.

Amb tot, ha reconegut que hi ha alguns usuaris que fan un mal ús dels patinets elèctrics, que genera una falta d’acceptació entre els vianants. A més afegeix que “per la seva culpa estem tots mal vistos”.

Des de l’associació es mostren esperançats per poder reconduir la situació un cop mantinguin la reunió al Parlament. Cisa, reconeix que han d’exposar bé els seus arguments i convèncer els polítics “pel benefici de tothom”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *