El 43è Concurs de Teatre Amateur oferirà una programació variada i per a tots els públics

CONCURS_TEATRE_2017

L’obra “Dotze sense pietat” a càrrec de la companyia Inestable Ceretana de Teatre de Puigcerdà obrirà el teló del 43è Concurs de Teatre Amateur ‘Premi Ciutat de Calella’, el pròxim 22 de gener. L’organitza Joventut Artística i fins al mes de març es posaran en escena un total de 10 obres de companyies amateurs catalanes, seleccionades per la seva qualitat artística i amb l’objectiu d’oferir un ventall ampli i variat de temàtiques i gèneres perquè sigui del gust de tots els públics.

El president de Joventut Artística, Francesc Playà, ha destacat l’esforç de la comissió organitzadora per oferir una programació teatral que permeti ampliar el ventall de públic que segueix el certamen“Intentem oferir amb les obres seleccionades una proposta que agradi a tothom perquè veiem que s’ha d’ampliar a tots les edats”, ha dit.

El certamen permetrà veure a les millors companyies amateurs del país i la posada en escena d’obres d’autors clàssics de la dramatúrgia, com Molière, Goldoni o el nordamericà Neil Simon. També produccions pròpies que el president de Joventut Artística ha garantit que sorprendran al públic. En aquest sentit, ha explicat que s’aposta per donar espai a nous grups, com la Farga de Teatre de Terrassa, que el pròxim 19 de febrer portarà al Teatre Orfeó l’obra En portada. “És una companyia molt potent que portarà una obra molt dinàmica feta per actors joves. I d’altra banda, també destacar ‘T-10?, que cridarà l’atenció perquè transcorre en un vagó de metro on els passatgers que entren i surten expliquen les seves històries”, ha avançat el president de Joventut Artística.

T-10 es podrà veure el 12 de març i és una producció pròpia de l’Associació Artística Encert de Sabadell. Entre les seleccionades, hi ha també L’hostalera de Carlo Goldoni (29 de gener) de la companyia arenyenca Carles Xena; o Germana, escrita per Carlo López i que representarà el Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar (12 de febrer). S’ha programat per al 26 de febrer Agnès de déu, de John Pielmeire.

En total, deu obres que es representaran setmanalment fins a finals de març, en una temporada que Playà no descarta ampliar de cara a pròximes edicions si es manté el volum de producció teatral amateur que hi ha hagut aquest any. “És veritat que el públic ens pregunta què farà els diumenges un cop s’acaba la programació del març, però cal recordar que hi ha hagut anys amb difucltats per poder seleccionar deu obres. Però si anem incrementant la base de dades i tenim una oferta de teatre amateur professionalitzat podríem arribar a les dotze representacions”, ha declarat.

CONCURS_TEATREEl 43è Concurs de Teatre Amateur ‘Premi Ciutat de Calella’ s’ha presentat aquest matí en roda de premsa amb la presència de l’alcaldessa i el tinent d’Alcaldia de Cultura. Montserrat Candini ha ressaltat la contribució que fa Joventut Artística en dotar la ciutat d’una potent oferta cultural. “Posem en valor el seu compromís individual i col·lectiu perquè la ciutat tingui relat cultural i que s’esdeveningui a partir del teatre”, ha afirmat l’alcaldessa.

L’Ajuntament de Calella patrocina el certamen, que atorga trofeus al millor grup i muntatge, i a les interpretacions individuals dels actors. Totes les representacions es faran els diuemenges a les 18.30h al Teatre Orfeó Calellenc.

Podeu escoltar a continuació l’entrevista a Francesc Playà, president de Joventut Artística.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *