Només un pacient Covid continua ingressat a l’Hospital de Calella

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva atén tres pacients Covid als seus centres hospitalaris, un dels quals està ingressat al Sant Jaume de Calella. Aquí, en els últims dies s’han donat dues altes hospitalàries. Per contra, a l’Hospital de Blanes s’han registrat un nou ingrés. El mapa interactiu de casos per municipis que elabora el Departament de Salut de la Generalitat indica que que en l’última setmana s’ha confirmat un nou positiu, que eleva a 168 el nombre d’acumulats des que es va iniciar el registre. La xifra de sospitosos, sense prova PCR amb resultat positiu, creix a un ritme més elevat. N’hi ha 67 més que ara fa una setmana i en total, a Calella, se n’han comptabilitzat 1.675, respecte una població de 19.069 habitants.

Mentre que la dada d’ingressos que facilita l’organisme sanitari correspon a pacients de tota l’àrea sanitària, sense indicar-ne el veïnatge; la del mapa de casos del Departament de Salut sí es refereix a la situació de la pandèmia a Calella en base al testatge que s’ha fet de la població per part de professionals sanitaris o, en el seu defecte, persones que han presentat símptomes però a qui no s’ha fet la prova diagnòstica. Aquests conformen el grup de sospitosos.

L’índex de risc a Calella és baix

El gràfic de risc de brot que elabora TV3 seguint el sistema de càlcul del grup de Recerca BIOCOM-SC de la UPC, i amb dades oficials de la Generalitat, indica que Calella es manté en un nivell baix. Se situa en el 66.30 amb una evolució que fixa la taxa de reproducció de l’epidèmia en l’1.40. La taxa rho s’obté a partir de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas indicar-ne i si es troba per sobre de l’1 significa que l’epidèmia creix.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *