Junts per Catalunya reclama a l’Estat mesures per compensar les guinguetes afectades pel coronavirus

Els xiringuitos de platja demanen solucions a l’impacte del coronavirus sobre la seva activitat. En condicions normals, ja s’haurien d’haver posat en marxa per Setmana Santa, però a dia d’avui encara no han obert i alguns ni s’ho plantegen a curt termini. És per això que l’associació que els representa, i que és de recent creació, ha reclamat que se’ls prorrogui 1 any la concessió per ocupar el litoral i que se’ls apliquin bonificacions a la taxa de l’actual temporada. Una petició que comparteix l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i que el seu partit ha elevat al Congrés dels Diputats, dirigint-se a l’autoritat competent, que és el Ministeri per a la Transició Ecològica.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Candini ha dit que sorprendria molt que l’Estat no mogués fitxa per adaptar la norma relativa al litoral a la nova situació provocada per la pandèmia.

És una petició i una exigència alhora perquè costaria molt d’entendre que els únics que no canviessin el marc mental per adaptar-se a les noves circumstàncies després de la sacsejada social i econòmica fossin el Ministeri i la Demarcació de Costes.

La petició que es trasllada a l’Estat seria equiparable a la mesura que s’ha adaptat a nivell local de revocar per aquest 2020 la taxa de les terrasses de bars i restaurants.

El diputat de Junts per Catalunya, Sergi Miquel, va formular la pregunta en l’última sessió del Congrés i ha anunciat que preparen una proposició de llei per forçar la decisió del Govern espanyol. Davant d’això, l’alcaldessa de Calella ha avançat que si no s’hi dona resposta es buscaran els mecanismes jurídics i legals per fer-ho.

Molta preocupació perquè han estat uns mesos que no han pogut treballar, amb un impacte econòmic enorme. I sabem que allà on l’Ajuntament pot actuar de manera ràpida, però que estem parlant d’un territori que és competència de l’Estat. En tot cas, si no dona resposta, buscarem els mecanismes jurídics i legals que ens permetin fer-ho.

Dels quatre xiringuitos de platja que hi ha a Calella, un d’ells podria obrir en els pròxims dies si garanteix l’adaptació de l’establiment als nous protocols de seguretat per evitar la transmissió del coronavirus.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *