Demà es posa en marxa el segon trimestre de l’Aula d’Extensió Universitària

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

És el setè curs i les sessions tenen un èxit aclaparador, i tant és així que han arribat al límit de l’aforament que els permet l’espai on es fan les sessions. Ja no s’hi pot apuntar ningú més aquest curs perquè no hi ha prou lloc. Fem un repàs a algunes de les classes que es faran aquest trimestre

Demà a partir de dos quarts de set de la tarda el professor d’Història de la Música a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya, Joan Vives, glossarà la figura del compositor, pianista i director d’orquestra, l’alemany Beethoven. N’ha parlat Sílvia López, presidenta de l’AEU. “Com que tenim previst fer una sortida a l’Auditori, tractarem Beethoven en dues sessions. Una aquest trimestre, que farem l’època de joventut, i al proper farem la maduresa. Així podem aprofundir més bé en aquesta figura“.

Per aquest nou trimestre s’han programat tot un seguit de xerrades en què es parlarà, entre altres, d’història de l’art, de la comunicació política o emocional, de la poesia i vida d’Antonio Machado o de la civilització xinesa a través dels guerrers de Xi’an.

En aquest nou trimestre també s’inclouen dues sessions monogràfiques del cicle Egipte faraònic i es mantenen les sessions d’òpera. Aquest any es fan les obres més conegudes de l’òpera italiana que sonen a tothom, i servirà com a base del curs. Lopez: “El seminari d’Egipte té un gran èxit. A la gent li encanta. Ja n’hem fet dues, i aquest trimestre en farem dues més. En total seran sis al llarg del curs. I volem acabar amb una visita guiada al Museu Egipci de Barcelona, fent algun taller. I l’òpera també és un èxit. En fem una cada final de mes divendres a la Sala Mozart amb una professora que ens guia l’audició i la projecció. Som gairebé unes 200 persones“.

Durant el trimestre hi ha dues conferències sobre comunicació. Una des de la vessant política amb la periodista Núria Ribó, excorresponsal de TVE als EUA que parlarà sobre la Casa Blanca: d’Obama a Donald Trump. “Ens fa molta il·lusió que Núria Ribó hagi acceptat venir. És una gran coneixedora del món dels EUA i és una conferència d’actualitat per posar-nos al dia del que ens espera“, ha dit Sílvia Lopez.

L’altra xerrada sobre comunicació és des de la vessant més emocional amb la periodista Aura Costa, que parlarà de la comunicació en situacions d’estrès o conflictes, “Riure per viure“.

El trimestre es tancarà el dimecres 29 de març parlant del regnat de Pere, el Gran i l’expansió per la Mediterrània central.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat